Γιατί τα αεροπλάνα έχουν ακόμη τασάκια; - Free Sunday
Γιατί τα αεροπλάνα έχουν ακόμη τασάκια;

Γιατί τα αεροπλάνα έχουν ακόμη τασάκια;

Τι εξυπηρετούν, λοιπόν, οι μεταλλικές σταχτοθήκες που βρίσκονται στο μπράτσο του καθίσματος; Ή μέσα στις τουαλέτες. Και δεν είναι μόνο πως υπάρχει ένα τασάκι, αλλά συνοδεύεται από πολλαπλές υπενθυμίσεις ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph το τασάκι βρίσκεται εκεί για την υγεία και την ασφάλεια.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαιτεί όλα τα αεροσκάφη να έχουν τασάκια επί του σκάφους σε περίπτωση που αν κάποιος είχε μια παράνομη παρόρμηση για ένα τσιγάρο στα κρυφά, να έχει κάπου ασφαλές για να το σβήσει.

Ο κανόνας τέθηκε σε εφαρμογή μετά από αεροπορικό δυστύχημα το 1973 σε μια πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, όταν ένας επιβάτης έριξε το τσιγάρο του στα σκουπίδια στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα πυρκαγιά που γέμισε την καμπίνα με καπνό και ανάγκασε τον πιλότο να κάνει μια έκτακτης ανάγκης προσγείωση στην οποία 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει τέτοιο κανόνα, αλλά δεδομένου ότι τα περισσότεροι αεροπλάνα κατασκευαστεί για να είναι σε θέση να πετάνε στο εναέριο χώρο των ΗΠΑ διατηρούν τα άχρηστα τασάκια στη θέση τους.