Πώς να κατακτήσετε το Instagram - Free Sunday
Πώς να κατακτήσετε το Instagram

Πώς να κατακτήσετε το Instagram

Υπάρχει ένας άγραφος νόμος που μπορεί να καταστήσει ακόμα και την πιο πολυδάπανη καμπάνια αποτυχημένη στα social media: η έλλειψη αυθεντικότητας. Οι followers και οι friends παρουσιάζουν αλλεργία στην κατευθυνόμενη διαφήμιση.

Μπορείς και μόνος σου να αυξήσεις τη δημοφιλία της επιχείρησης σου (για τις πωλήσεις πρέπει να επενδύσεις στο καλό προϊόν) αρκεί να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες.

Συνέπεια:
Η παρουσία σας οφείλει να είναι καθημερινή. Ποια, όμως, η κατάλληλη ώρα της ημέρας για ανανεώσετε το post τας εξαρτάται από τα στατιστικά σας. Παρατηρήστε ποια ώρα και μέρα είχατε τα περισσότερα like και επαναλάβετε τη συνταγή.

Εικόνα: 

Η εικόνα παίζει βασικό ρόλο, όπως ήδη ξέρετε. Αφιερώστε χρόνο για να τραβήξετε τη σωστή φωτογραφία και, φυσικά, να την επεξεργαστείτε. Συνδυάστε το προϊόν με την καθημερινότητα μας, πως δηλαδή έχει άμεση εφαρμογή. Βάλτε δικούς σας ανθρώπους, τα παιδιά είναι μεγάλο hit να τα δοκιμάσουν, ακόμα και ο σκύλος σας (άλλο hit). Για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας προτιμήστε επαγγελματικά προγράμματα όπως το Photoshop ή καλά apps όπως το Lightroom και το VSCO cam. Τα φίλτρα του Instagram τα έχουν όλοι.

Hashtags

Παρακολουθείτε τα hashtag της ημέρας και προσαρμόστε το προϊόν σας σε αυτά, έτσι θα εμφανίζεστε στις αναζητήσεις.

Bio

Το προφίλ της εταιρείας σας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Και, φυσικά, να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πληροφορίες, site, e-shop, τηλέφωνο.

Απαντάτε στα σχόλια

Ακόμα και αν αυτά είναι αρνητικά. Ωστόσο, υπάρχει και όριο στη δημόσια συζήτηση. Αν ο δυσαρεστημένος πελάτης επιμένει συνεχίστε ιδιωτικά τη συζήτηση.

Διάδραση

Η αλληλεπίδραση μπορεί να φέρει περισσότερα like και followers. Ακολουθείστε accounts που σας ενδιαφέρουν κι όποτε η περίσταση το ευνοεί κάντε mention το «φίλο» σας. Κι οπωσδήποτε να ανταποδίδετε τα likes. Με μέτρο, όμως, δεν θέλετε να καταντήσετε μαϊντανός.

Άλλα social media

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη και των υπόλοιπων social media, κοινοποιώντας τις δημοσιεύσεις σας όπου αλλού έχετε λογαριασμούς. Αν κάποιος να έχασε στο Instagram, θα σας βρει στο Facebook.  
Καλή επιτυχία!