Είστε σε ευτυχισμένη σχέση; Απόδειξη - Free Sunday
Είστε σε ευτυχισμένη σχέση; Απόδειξη

Είστε σε ευτυχισμένη σχέση; Απόδειξη

Δεν είναι τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα χαριτωμένα προσωνύμια που χαρίζουν ο ένας στον άλλον που κάνουν ένα ζευγάρι ευτυχισμένο, και μια σχέση αντίστοιχα επιτυχημένη. Είναι τα μικρά και δύσκολα.

Σεβασμός στις απόψεις του άλλου

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμφωνούμε σε όλα. Είναι εξαιρετικά απαραίτητο να επιτρέπουμε, όμως, στον άλλον να έχει διαφορετική άποψη από εμάς και να την υπερασπίζεται. Η συναισθηματική ασφάλεια προϋποθέτει αυθεντικότητα, που αναπτύσσεται μόνο όταν με ωριμότητα αποδεχόμαστε την διαφορετική αντίληψη του άλλου.

Βρίσκουν χρόνο ο ένας για τον άλλο

Στις υγιείς σχέσεις ο άλλος δεν είναι ποτέ δεδομένος και ο άλλος είναι προτεραιότητα. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δημιουργούν κοινό χρόνο, ακόμα και αν αυτός είναι ένα προκαθορισμένο, εβδομαδιαίο ραντεβού. 

Βάζουν κόκκινες γραμμές

Έχουν φροντίσει να ξεκαθαρίσουν μεταξύ τους ποια είναι τα πράγματα και οι συμπεριφορές που δεν ανέχονται ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως κατά τη διάρκεια ενός καυγά. 

Συζητάνε 

Όχι για τα οικονομικά και τις κοινωνικές υποχρεώσεις τους, αλλά για τα σχέση τους. Δεν διστάζουν να υπογραμμίσουν ένα πρόβλημα ακόμα και αν μοιάζει αφελές. Το συζητάνε πριν γίνει μεγάλο, εν τη γενέσει του. 

Λένε «ευχαριστώ»

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια είναι η οικειότητα. Η οικειότητα μας φέρνει πιο κοντά και είναι ο λόγος που συνάπτουμε σχέσεις, όμως, ταυτόχρονα μπορεί να αφαιρέσουν τους στοιχειώδεις κανόνες καλών τρόπων. Το «ευχαριστώ», «παρακαλώ», κυρίως το «συγνώμη» εννοούνται και σπάνια ξεστομίζονται. Όμως, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν παραλείπουν να εκφράζουν την «ευγνωμοσύνη» ή την «μεταμέλεια» τους.