Τι μας έμαθε η Ζα Ζα Γκαμπόρ για τον γάμο - Free Sunday
Τι μας έμαθε η Ζα Ζα Γκαμπόρ για τον γάμο

Τι μας έμαθε η Ζα Ζα Γκαμπόρ για τον γάμο

Διάσημη για την ομορφιά της (η καριέρα της ξεκίνησε όταν κέρδισε τον τίτλο Μις Ουγγαρία το 1936), τις γούνες της, τα κοσμήματά της και τους άφθονους γάμους της, η Gabor ήταν μια έντονη προσωπικότητα και σήμα κατατεθέν ενός Χόλιγουντ μιας άλλης εποχής.

Παντρεύτηκε 9 φορές, ανάμεσα στους συζύγους της ο Jack Ryan, σχεδιαστής της κούκλας Μπάρμπι (ο γάμος διήρκησε 17 μήνες) και ο πολυεκατομμυριούχος Conrad Hilton (έμειναν μαζί από το 1942 μέχρι το 1947 και τότε γεννήθηκε το μοναδικό της παιδί, η Φραντζέσκα Χίλτον). Το 1955 ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton άφησε ένα ποσοστό κέρδους των ξενοδοχείων στην πρώην σύζυγό του για το υπόλοιπο της ζωής της. 

Για αυτή την περιουσία η κόρης της Φραντσέσκα οδήγησε το τελευταίος της σύζυγο, πρίγκιπα Von Anhalt, τον οποίο παντρεύτηκε το 1986. Η μοναχοκόρη της ηθοποιού κατηγόρησε τον Anhalt για κακοδιαχείριση των οικονομικών της μητέρας της αλλά στη δίκη που ακολούθησε, μεγάλος "νικητής" αναδείχθηκε ο σύζυγος της θρυλικής ντίβας.

Η Γκαμπόρ φημιζόταν, επίσης, για την ευγλωττία και το πικρό της χιούμορ το οποίο εξαντλούσε κάθε φορά που έπρεπε να μιλήσει για κάποιον από τους γάμους της.

Ακολουθούν οι διασημότερες ατάκες της:

Οι άντρες αγαπούν με τα μάτια τους. Οι γυναίκες με τ’ αυτιά τους.

Ποτέ δεν γνωρίζεις πραγματικά έναν άντρα μέχρι να πάρεις διαζύγιο από αυτόν.

Δεν ξέρω τίποτα για το σεξ, επειδή ήμουν ανέκαθεν παντρεμένη.

Ένας άντρας δεν είναι ολοκληρωμένος μέχρι να παντρευτεί. Μετά είναι τελειωμένος.

Το να πάρεις διαζύγιο επειδή δεν αγαπάς τον άντρα σου είναι σχεδόν τόσο ανόητο όσο το να τον παντρευτείς επειδή τον αγαπάς.