Ερωτικές ταινίες στην κρεβατοκάμαρα μας; - Free Sunday
Ερωτικές ταινίες στην κρεβατοκάμαρα μας;

Ερωτικές ταινίες στην κρεβατοκάμαρα μας;

Η διαδικτυακή επανάσταση δημιούργησε έναν καταιγισμό ερωτικών βίντεο. Το πορνό δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο διαδεδομένο, τόσο προσιτό, εν τέλει τόσο mainstream. Κι αν κατά μόνας, άντρες και γυναίκες, μπορούμε ακόμα και για πλάκα να χαζεύουμε ερωτικές ταινίες, όταν τις παρακολουθούμε μαζί με την/τον σύντροφό μας η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο. 

Στην ερωτική ζωή των ζευγαριών το πορνό μπορεί να αποτελεί ένα ερέθισμα που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, ένα ερωτικό παιχνίδι ή ακόμα και μια πηγή από όπου και στους δύο συντρόφους γεννιούνται καινούργιες ιδέες. Απώτερος στόχος είναι ο πειραματισμός και την ανανέωση των σεξουαλικών πρακτικών τους.

Μετά από μελέτες οι επιστήμονες κατέληξαν και στη βιολογική εξήγηση της σχέσης του ανθρώπου με τη πορνογραφία. Σύμφωνα με αυτήν, ο σεξουαλικός ερεθισμός προκαλείται στον άνθρωπο από την οπτική επαφή με πορνογραφικό υλικό αφού συνδέεται με τους σχετικά πρόσφατα ανακαλυφθέντες κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αυτούς δηλαδή που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που συμβαίνει μπροστά μας.

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη έφεση στο πορνό από ότι οι γυναίκες, διότι ερεθίζονται ευκολότερα μέσα από τις οπτικές τους προσλαμβάνουσες. Συγκεκριμένα ο ανδρικός εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να ερεθίζεται σχετικά εύκολα σεξουαλικά, γεγονός που σχετίζεται με τα πρωτόγονα ένστικτα της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους.

Αν προσπαθήσουμε ψυχολογικά να εξηγήσουμε τη διέγερση τότε καταλήγουμε στο ότι είναι το διαφορετικό, το καινούργιο και το πρωτόγνωρο που κάνουν το πορνό ερεθιστικό για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού συνήθως οι ερωτικές σκηνές που περιγράφονται ή αναπαριστώνται στη πορνογραφία δεν έχουν ομοιότητες με τη προσωπική σεξουαλική ζωή τους, είτε λόγω ντροπής και αναστολών, είτε λόγω άγνοιας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σου. «Τα ζευγάρια που βλέπουν μαζί αισθησιακές ταινίες είναι πιο αφοσιωμένα στη σχέση τους και πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή, σε σχέση με αυτά που κάνουν κάτι τέτοιο χωριστά» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Αμάντα Μάντοξ, συντονίστρια ερευνητικών έργων στο Κέντρο Οικογενειακών και Συζυγικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Ντένβερ. Ακόμη, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρακολουθήσουν τα πονηρά DVDs με το σύντροφό τους παρά μόνες τους.

Μπορεί λοιπόν το πορνό στη σχέση όταν χρησιμοποιείται ως παιχνίδι να είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο και για τους δύο. Ο κίνδυνος που εγκυμονείτε έχει να κάνει με την αναγκαιότητα του. Όταν είναι η προϋπόθεση πριν τη σεξουαλική επαφή. Τότε καθηλώνει, αποχαυνώνει και συνδράμει στην εξάπλωση μιας νέας επιδημίας που θα μπορούσε να ονομάζεται «σεξουαλικός αυτισμός».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ