Μιλώντας με τους ήρωες του 1821: ένα διαφορετικό βιβλίο για παιδιά - Free Sunday
Μιλώντας με τους ήρωες του 1821: ένα διαφορετικό βιβλίο για παιδιά

Μιλώντας με τους ήρωες του 1821: ένα διαφορετικό βιβλίο για παιδιά

 

Ο Eκδοτικός Οίκος ΑΓΚΥΡΑ μας προσκαλεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου με τίτλο Μιλώντας με τους ήρωες του 1821

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας,

Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,

Αναστασία Νικολάου, Δημήτρης Μπιτουλάς-Κουρούσης και Νικόλας Σκευούλης,

μαθητές της Γ΄ τάξης του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης “Εστία”.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Αντωνιάδου.

Θα τραγουδήσει μικρό φωνητικό σύνολο από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Πίσσα και συνοδεία πιάνου Βασίλη Τσαντήλα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με το βιβλίο αυτό η Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου δίνει στη νέα γενιά -και όχι μόνο- ολοζώντανη την Επανάσταση του 1821.
Μέσω του γνωστού πλέον ευρήματος, της "Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας", ο αναγνώστης ζει σε πρώτο πρόσωπο τα γεγονότα που ιστορούνται, καθώς μεταφέρονται στο σήμερα σημαντικές περίοδοι της ιστορίας, μετατρέποντας τη γνώση σε απόλαυση.
Έτσι, η ιστορία γίνεται "βίωμα" και προσεγγίζεται με την ευχαρίστηση που δίνει η ανάγνωση ενός καλού λογοτεχνικού έργου. Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο έργο, βασίζεται στην ιστορική πραγματικότητα.
Το βιβλίο "Μιλώντας με τους ήρωες του 1821", παρακολουθεί την Επανάσταση από τα πρώτα της βήματα, ιστορώντας με σεβασμό τις δυσκολίες που προέκυψαν, τις μεγάλες νίκες αλλά και τις ήττες, τις απογοητεύσεις και τη δύναμη της θέλησης των οπλαρχηγών και του λαού, τις διχόνοιες, τις αντιδράσεις των ξένων δυνάμεων, αλλά και το ψυχικό μεγαλείο εκείνων που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αναδεικνύονται τα άθλα των εθνικών μας ηρώων, που χάρη στον πρωταγωνιστή του βιβλίου, τον Νικόλα, γίνονται τόσο οικείοι στον αναγνώστη, ώστε να του μείνουν αλησμόνητοι.
Το βιβλίο "Μιλώντας με τους ήρωες του 1821", είναι το τρίτο της ιστορικής σειράς "Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας", μετά από το "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" και το "Στα χνάρια των Φιλικών", με τα οποία η συγγραφέας κάνει την ιστορία προσιτή και αγαπητή σε όλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)