Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ελευσίνας - Free Sunday
Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ελευσίνας

Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ελευσίνας

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ελευσίνας άνοιξε τις πύλες του επίσημα στις 8 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας, καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα διασκέδασης και χαράς που θα διαρκέσει  μέχρι και την Πρωτοχρονιά! Να σημειώσουμε ότι η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Ελευσίνας είναι ελεύθερη για όλους, δημότες και μη. Μια κοινωνική παροχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας που κάνει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους δημότες άλλων περιοχών που φτάνουν εδώ για να χαρούν τις εκδηλώσεις.

Στην επίσημη έναρξη σημειώθηκε το αδιαχώρητο, ενώ συναυλία έδωσε το συγκρότημα Burger Project με τίτλο «Ένα τρελό κοντσέρτο». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, ξεχωρίζουν η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 15 Δεκεμβρίου, καθώς και της ορχήστρας Academica στο δημαρχείο Ελευσίνας στις 21 Δεκεμβρίου σε μουσική διεύθυνση Νίκου Αθηναίου, με έργα εορταστικού χαρακτήρα των Μότσαρτ και Χέντελ.  

Επίσης ήρωες των παραμυθιών ζωντανεύουν μέσα από αφηγήσεις και  θεατρικές παραστάσεις, χαρούμενες μελωδίες και συναυλίες ταξιδεύουν τους επισκέπτες στο πνεύμα των ημερών. Τα παιδιά διασκεδάζουν με το μαγικό καρουζέλ και το γιορτινό παγοδρόμιο.

burger

Την τιμητική τους φέτος έχουν τα άστρα! Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, έρχεται στο εορταστικό χωριό της Ελευσίνας, για να προσφέρει στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ανοίγει την αγκαλιά του  και συντροφεύει μικρούς και μεγάλους. 

Τα εργαστήρια  καθ’ όλη τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών, που έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ξεχωριστές  και πρωτότυπες δημιουργίες.

Οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης θα παρουσιάσουν έθιμα και παραδόσεις, ενώ θέλοντας να ενισχύσουν κοινωφελείς σκοπούς διοργανώνουν δράσεις και Bazaar.

«Η Κοινωφελής Επιχείρηση συνεχίζει την παράδοση της κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού αλλά και επιστημονικού επιπέδου, με ελεύθερη είσοδο», σημειώνει η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας Κωνσταντίνα Μαρούγκα και μας προσκαλεί όλους στις εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού Ελευσίνας.