Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – 5 τίτλοι για να το γιορτάσετε - Free Sunday
Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – 5 τίτλοι για να το γιορτάσετε

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – 5 τίτλοι για να το γιορτάσετε

Benji Davies, Ο Νόι και η Γιαγιά, εκδόσεις Ίκαρος

1 2 min

Το τρίτο βιβλίο του βραβευμένου δημιουργού Benji Davies από τον κόσμο του Νόι, σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ιστοριών που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

Μια υπέροχη ιστορία με πρωταγωνιστή τον μικρό Νόι, που ξεχειλίζει ζεστασιά και αυθορμητισμό, συνδυασμένη με οικείες εικόνες που ενθουσιάζουν και εμπνέουν τα παιδιά.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΜΟΪΡΑ ΜΠΑΤΕΡΦΙΛΝΤ, εκδόσεις Ψυχογιός

2 2 min

Από τα πρωινά γεύµατα µέχρι τα γενέθλια, από τα γλυκά µέχρι τα ρούχα, από τον λόξιγκα µέχρι τα αντίο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις και να κάνεις πράγµατα στις διάφορες χώρες του κόσµου. Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο γιορτάζει τα έθιµα και τις παραδόσεις πολλών χωρών, µε τους καλύτερους ξεναγούς…

Ένα πολυσυλλεκτικό βιβλίο για τη ζωή των παιδιών όλου του κόσμου, με πληροφορίες για διαφορετικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις, καθώς και βασικές εκφράσεις σε διάφορες γλώσσες. Ενισχύει τη διαπολιτισμικότητα και καλλιεργεί τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Μπροστά στην τηλεόραση, Μάκης Τσίτας, εκδόσεις Ψυχογιός

3 min

Μια μέρα, δύο κύριοι έφεραν στο σπίτι μια τεράστια τηλεόραση. Την είχε κερδίσει η μαμά σ’ έναν διαγωνισμό. Τη βάλαμε στο σαλόνι και την είχαμε συνέχεια ανοιχτή. Έδειχνε πρωινές εκπομπές, ειδήσεις, σίριαλ, ντοκιμαντέρ, ταινίες, κι όλοι μας παρακολουθούσαμε ενθουσιασμένοι από το πρωί ως το βράδυ. Είχε γίνει το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς έκανε κάτι περίεργο. Και τότε όλα άλλαξαν…

Ένα απολαυστικό βιβλίο που δείχνει ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται έξω από την οθόνη μιας συσκευής. Για παιδιά από 5 χρονών.

Η μις Τήρια με τα μαγικά πλάσματα, Τζόι Κέλερ, εικονογράφηση: Ρίτσαρντ Γουότσον, μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης, εκδόσεις Διάπλαση

4 2 min

Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το νέο βιβλίο της Τζόι Κέλερ «Η μις Τήρια με τα μαγικά πλάσματα» και δίνουν στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα μαγαζί με αξιαγάπητα τέρατα για να διαλέξουν… κατοικίδιο!

Ένα αγοράκι μπαίνει στο φανταστικό μαγαζί της Μις Τήριας για ν’ αγοράσει ένα κατοικίδιο. Εκεί θα γνωρίσει μερικά από τα πιο μαγικά πλάσματα του κόσμου, μέχρι στο τέλος να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει.

Περιηγηθείτε κι εσείς στο συναρπαστικό σύμπαν των πλασμάτων της Μις Τήριας, μαθαίνοντας για τα αρχαιότερα αλλά και πιο σύγχρονα «τέρατα» που επινόησε η ανθρώπινη φαντασία. Μια ιστορία σε έμμετρο στίχο με θαυμάσια εικονογράφηση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και ένα μικρό παράρτημα με πληροφορίες για όλα τα μυθικά τέρατα που αναφέρονται στο κείμενο.

Είσαι η χαρά της μαμάς και του μπαμπά, μια ιστορία για το διαζύγιο, Richy K. Chandler, εκδόσεις Κλειδάριθμος

5 2 min

Το βιβλίο εξηγεί με απλά λόγια στα μικρά παιδιά που βιώνουν τον χωρισμό των γονιών τους γιατί η μαμά και ο μπαμπάς ζουν σε διαφορετικά σπίτια, και τα καθησυχάζει ότι θα συνεχίσουν να τα αγαπούν και να τα προσέχουν –κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!

Η ιστορία συνοδεύεται από «παιδικές» ζωγραφιές για να δημιουργήσει οικειότητα στα παιδιά και να τα βοηθήσει συναισθηματικά.

Περιλαμβάνει ιστοσελίδες υποστήριξης και συμβουλευτικής για γονείς που βρίσκονται σε διαδικασία χωρισμού.