4 βιβλία για τους μικρούς μας φίλους - Free Sunday
4 βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

4 βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

 Μαρία Ίζεμπελ Σάντσες Βεγκάρα, «Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ  Ντέιβιντ Μπόουι», Εικονογράφηση: Άνα Αλμπέρο, , Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, εκδ. Παπαδόπουλος

1 min 1

Η σειρά μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ απέκτησε αδελφάκι! Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν τη σειρά  μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ που μας συστήνει αγόρια  που κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Τα βιβλία των δύο σειρών έχουν πουλήσει περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνουν σύντομες εικονογραφημένες βιογραφίες σημαντικών αντρών και γυναικών όπως η Κοκό Σανέλ, ο Στίβεν Χόκινγκ, η Σιμόν ντε Μποβουάρ, η Άννα Φρανκ κ.ά.   Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει τη ζωή του μοναδικού μουσικού και περφόρμερ Ντέιβιντ Μπόουι. Θα ακολουθήσουμε τον μικρό Ντέιβιντ από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το απόγειο της καριέρας του, για να διαπιστώσουμε τελικά πώς ένας μεγάλος καλλιτέχνης χαράσσει την πορεία του από μικρός, καταφέρνοντας να φωτίσει με τη μουσική αλλά και τη στάση ζωής του τον κόσμο γύρω του.   Ένα ιδανικό βιβλίο για γονείς και εκπαιδευτικούς που αγάπησαν τη μουσική και τα τραγούδια του Μπόουι και θέλουν να τον συστήσουν στους μικρούς αναγνώστες, μα πάνω από όλα μια μοναδική ιστορία για τη διαφορετικότητα και για όσους αγωνίζονται να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

ΣΑΜ ΚΟΟΥΠΛΑΝΤ, Ο ΤΣΑΡΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΑΡΑ ΧΟΡΝ, εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

2 min

Ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν προσπαθεί να είναι αισιόδοξος, αλλά στην πραγματικότητα αγχώνεται για το καθετί. Να κάποια από τα πράγματα για τα οποία ανησυχεί ο Τσάρλι:

- τον αδελφό του, που είναι στο νοσοκομείο∙

- τους πολύ πανικόβλητους γονείς τους∙

- την ανεπιθύμητη προσοχή που του δείχνει ο νταής του σχολείου∙

- το γεγονός ότι έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε διάφορα ζώα!

Παρόλο που όλα τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν μια σούπερ δύναμη, στον Τσάρλι δεν πολυαρέσει η ιδέα να μεταμορφώνεται σε περιστέρι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ναι, αλλά, αν συμβεί, τι θα κάνει; Θα τον παραδώσουν στα χέρια των επιστημόνων; Θα καταρρεύσουν οι γονείς του από το στρες;

Με τη βοήθεια των τριών κολλητών του, ο Τσάρλι πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη θεότρελη καινούρια δύναμή του – και γρήγορα.

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ντανιέλα Σταματιάδη, «Αμάλια», Εκδ. Ίκαρος

3 min

Η μικρή ηρωίδα τρυπώνει στην πολύβουη λαϊκή αγορά, εκεί που η φωνή ενός μικρού παιδιού είναι πιθανό να μην ακουστεί καθόλου. Ωστόσο, θα συμβεί κάτι τελείως διαφορετικό. Καμιά φορά, αρκεί να πιστέψεις στην ομορφιά που κρύβουν όλα αυτά που εσύ έχεις να πεις. Και τότε η φωνή σου, με έναν τρόπο μαγικό, όχι μόνο θα ακουστεί, αλλά χωρίς κανείς να το καταλάβει, θα παρασύρει κι άλλους να κάνουν ένα μικρό βήμα, προς κάτι δικό τους πιο όμορφο.

Κάρμεν Ρουγγέρη, Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους, εκδ. Κλειδάριθμος

4 min

Με τον μοναδικό και ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο της Κάρμεν Ρουγγέρη, η γλυκιά ιστορία ενός παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, μεταμορφώνεται σε μια μαγική ιστορία με παραμυθένιους ήρωες. Mια φορά κι έναν καιρό, η Ρένια, ένα δεκάχρονο κορίτσι, έμαθε ότι πάσχει από Διαβήτη τύπου 1. Και τότε η Ρένια ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι! Συνάντησε τον κύριο Διαβήτη, τη δεσποινίδα Ινσουλίνη, τους κατοίκους της Διαφορετικούπολης... Όλοι τους βοήθησαν τη Ρένια να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα της και –κυρίως– ότι ο διαβήτης δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη ζωή της. Η ιστορία της Ρένιας, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, γίνεται σύμμαχος και συνοδοιπόρος όλων των νεοδιαγνωσμένων παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, στο ταξίδι που ξεκινούν παρέα με τον διαβήτη. Το βιβλίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη. Περιέχει CD και QR code με την αφήγηση της ιστορίας από την Κάρμεν Ρουγγέρη.