Η ΙΚΕΑ® και η LEGO® παρουσιάζουν τη νέα σειρά BYGGLEK - Free Sunday
Η ΙΚΕΑ® και η LEGO® παρουσιάζουν τη νέα σειρά BYGGLEK

Η ΙΚΕΑ® και η LEGO® παρουσιάζουν τη νέα σειρά BYGGLEK

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, ανακοίνωσε τη διεθνή συνεργασία της  IKEA Sweden AB με το LEGO Group για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης σειράς παιχνιδιού και αποθηκευτικών λύσεων. Μέσα από τη νέα συλλογή BYGGLEK, οι δύο αγαπημένες μάρκες δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ακόμα περισσότερες ώρες παιχνιδιού στο σπίτι κάνοντας παράλληλα την αποθήκευση μία διασκεδαστική υπόθεση. Η σειρά περιλαμβάνει κουτιά αποθήκευσης σε διαφορετικές διαστάσεις, καθώς και ένα σετ με τουβλάκια LEGO®.

Για την ΙΚΕΑ και τη LEGO®, το παιχνίδι κάνει την καθημερινή ζωή στο σπίτι πιο όμορφη και τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους.

Αντλώντας έμπνευση από τα ευρήματα των δύο ερευνών και θέλοντας να δώσουν μια κοινή λύση στις ανάγκες μικρών και μεγάλων, οι δύο αγαπημένες μάρκες επιχειρούν να «ξανα-γράψουν τους κανόνες του παιχνιδιού», φέρνοντας ακόμα πιο κοντά γονείς και παιδιά, μέσα από μια διασκεδαστική – και ταυτόχρονα πρακτική - εμπειρία παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία της πρωτότυπης σειράς BYGGLEK που συνδυάζει, με ένα ξεχωριστό τρόπο, παιχνίδι και έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις!

«Στην ΙΚΕΑ, πιστεύουμε στη δύναμη του παιχνιδιού. Μέσα από το παιχνίδι μπορεί κανείς να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του, να πειραματιστεί, να ονειρευτεί και να τον ανακαλύψει εκ νέου», σημειώνει ο Andreas Fredriksson, Σχεδιαστής στην ΙΚΕΑ Σουηδίας.  «Αυτό που για τους ενήλικες μπορεί να θεωρηθεί έλλειψη οργάνωσης, για τα παιδιά αποτελεί ένα μοναδικό περιβάλλον γεμάτο δημιουργικά ερεθίσματα. Μέσα από τη σειρά BYGGLEK στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα περισσότερες ευκαιρίες για παιχνίδι στο σπίτι. Την ίδια στιγμή, η νέα συλλογή ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική των υπόλοιπων προϊόντων ΙΚΕΑ, δίνοντας την ευκαιρία στις δημιουργίες των παιδιών να αποτελέσουν κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού».

Μιλώντας για δημιουργικές λύσεις, ο Rasmus Buch Løgstrup, Σχεδιαστής στη LEGO αναφέρει, «Η BYGGLEK δεν είναι απλά μια σειρά με κουτιά. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παιχνιδιού και αποθηκευτικών λύσεων. Μέσα από τη συλλογή, η κάθε οικογένεια έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο χώρο και χρόνο για παιχνίδι καθημερινά, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και φέρνοντας κοντά γονείς και παιδιά. Όλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και μετά από καιρό να επιστρέψουν σε αυτές, να τις αλλάξουν, να τις εξελίξουν ή ακόμη και να τις ξαναφτιάξουν  από την αρχή. Με τη σειρά BYGGLEK οι ευκαιρίες παιχνιδιού είναι απεριόριστες, όπως ακριβώς και με το Σύστημα Παιχνιδιού LEGO».

Η συλλογή περιλαμβάνει 4 διαφορετικά προϊόντα  – ένα σετ 3 μικρών αποθηκευτικών κουτιών, 2 σετ μεγαλύτερων αποθηκευτικών κουτιών καθώς και ένα σετ με τουβλάκια LEGO®. Τα προϊόντα της σειράς BYGGLEK μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα προϊόντα της σειράς LEGO χάρη στο οποίο τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες που είναι σημαντικές για τον  21ο αιώνα.

Η συλλογή BYGGLEK θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ, καθώς και online μέσα από το www.ikea.gr τον Οκτώβριο 2020.