Οκτώ βιβλία για παιδιά - Free Sunday
Οκτώ βιβλία για παιδιά

Οκτώ βιβλία για παιδιά

Peppa Pig: Η Πέππα αγαπά γιατρούς και νοσηλευτές, μτφρ.: Δώρα Γιακουμή, εκδ. Anubis

1 min

 

Στο Παιδικό Εργαστήρι έρχονται δύο πολύ σημαντικοί επισκέπτες: ο Γιατρός Καφεαρκούδος και η Νοσοκόμα Αλεπούδη. Τα παιδάκια θα μάθουν πώς να μένουν πάντα γερά και σε φόρμα, αλλά και πώς να πλένουν πολύ πολύ καλά τα χεράκια τους – και μαζί θα καταλάβουν πόσο σημαντικό έργο κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές! Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν με απλό τρόπο πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν τον εαυτό τους και την υγεία τους. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε νοσοκομείο του εθνικού συστήματος υγείας.

Ευαγγελία Γκέλη, Η πολιτεία των παιδιών, εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου, εκδ. Διάπλαση

2 min

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς δύστροπος και πονηρός, που με τις παράλογες διαταγές του στερούσε από τους κατοίκους της πολιτείας το γέλιο, τις φωνές, το παιχνίδι των παιδιών και τη χαρά. Μεγάλοι και μικροί ενώθηκαν μαζί για να βρεθεί λύση κι η πολιτεία να σωθεί…

Μια ιστορία που μας μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής.

Λιζ Κέσλερ, Η Έμιλι Γ. και ο Πρίγκιπας των Πειρατών, μτφρ.: Πηνελόπη Τριάδα, εκδ. Ψυχογιός

3 min

 

Όταν ο φίλος της Έμιλι, ο Ααρών, πέφτει στα χέρια πειρατών, το κορίτσι-γοργόνα δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να βρει μια αντίπαλη ομάδα πειρατών και να τους πείσει να τη βοηθήσουν να τον σώσει. Ο πρίγκιπας των πειρατών συμφωνεί, αλλά πρώτα η Έμιλι πρέπει να τον βοηθήσει να βρει τον Θησαυρό της Τρίαινας.

Και σαν να μη φτάνει ότι βρίσκεται ανάμεσα σε πειρατικό πλήρωμα, η Έμιλι ανακαλύπτει ότι οι πειρατές μισούν τις γοργόνες. Αν μάθουν την πραγματική της ταυτότητα, τότε η ζωή της, αλλά και του Ααρών, θα κινδυνεύσει.

Πώς θα καταφέρει η Έμιλι να μην αποκαλύψει το μυστικό της, όταν ο μοναδικός τρόπος για να βρει τον θησαυρό είναι να μεταμορφωθεί σε γοργόνα;

Η όγδοη περιπέτεια της Έμιλι, ακόμα πιο μαγευτική και επικίνδυνη.

Τζερόνιμο Στίλτον, Το μυστήριο του ρουμπινιού της Ανατολής, μτφρ.: Γιώργος Κασαπίδης, εκδ. Κέδρος

4 min

 

Πέρα πέρα μακριά, στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό με τα βαθιά νερά, βρίσκεται ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και όπου ζουν μόνο ποντικοί. Εκεί ζει και ο Τζερόνιμο Στίλτον, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, που συνεχώς τον παρασύρουν σε περιπέτειες συναρπαστικές και πάντοτε διασκεδαστικές… όπως αυτή που θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο!

Jon Agee, Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου, μτφρ.: Ηλιάνα Αγγελή, εκδ. Κλειδάριθμος

5 min

 

Ένας τοίχος διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου. Αλλά τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται κίνδυνος στην πλευρά που υποτίθεται πως είναι ασφαλής;

Όταν ένα τούβλο πέφτει από τον τοίχο, ένας χαρωπός ιππότης καταφθάνει από την πίσω πλευρά για να το επισκευάσει. Στην άλλη πλευρά του τοίχου κάποια θυμωμένα ζώα, ένας ρινόκερος, μια τίγρης και ένας γορίλας, έρχονται για να διερευνήσουν την κατάσταση. Ο ιππότης πληροφορεί τους αναγνώστες ότι στη δική του πλευρά υπάρχει ασφάλεια. Αλλά σιγά σιγά η εικονογράφηση του βιβλίου αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα.

Το παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Τζον Εϊτζί μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή. Ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα και μας δείχνει ότι, από φόβο για τις εξωτερικές απειλές, συχνά δεν βλέπουμε αυτές που προέρχονται από μέσα.

Σ. Καβενάγκι, Μ. Ινβερνίτσι, Κ. Πελιτσόλι, Το μεγάλο βιβλίο των σπορ, μτφρ.: Σοφία Γρηγορίου, εκδ. Μίνωας

6 min

 

Το ξέρατε ότι σε μία Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε αγώνας υποβρύχιας κολύμβησης; Ότι ο Μέσι έχει κατακτήσει 32 τίτλους (όλα τα τρόπαια εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο); Ότι ο Φελπς είναι ο πιο πολυβραβευμένος αθλητής όλων των εποχών;

Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, άσκηση, ενέργεια, ενώ προσφέρει χαρά και συγκίνηση στους θεατές. Είναι όμως και γεμάτος ιστορίες. Από τη γέννηση ενός αθλήματος έως τη στιγμή που γίνεται δημοφιλές παγκοσμίως, από τους πρωτοπόρους έως τους αγαπημένους πρωταθλητές, από τους κανόνες έως τους λόγους για τους οποίους αυτοί καθορίστηκαν… όλες αυτές και πολλές άλλες ιστορίες θα βρεις στις σελίδες αυτού του συναρπαστικού βιβλίου.

David Hockney & Martin Gayford, Η ιστορία των εικόνων για παιδιά, εικονογράφηση: Rose Blake, μτφρ.: Καρίνα Λάμψα, εκδ. Καπόν

7 min

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των εικόνων μέσα από συζητήσεις ανάμεσα στον διάσημο καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ και τον συγγραφέα Μάρτιν Γκέιφορντ, που φωτίζει η εικονογράφηση της Ρόουζ Μπλέικ. Παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι αναγνώστες, θα ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές, καθώς και μυστικά της Ιστορίας της Τέχνης μαζί με τους δημιουργούς τους, από την πρώιμη ζωγραφική στα σπήλαια έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας.

Άντι Σέπερντ, Το αγόρι που ζούσε με δράκους, εικονογράφηση: Σάρα Όγκιλβι, μτφρ.: Βούλα Αυγουστίνου, εκδ. Μεταίχμιο

8 min

 

Ένα σπαρταριστό βιβλίο, το δεύτερο μιας τριλογίας που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα δουν τους δράκους με άλλο μάτι.