Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία του ΙΜΕ προβάλλεται ξανά στο ERTFLIX - Free Sunday
Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία του ΙΜΕ προβάλλεται ξανά στο ERTFLIX

Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία του ΙΜΕ προβάλλεται ξανά στο ERTFLIX

Η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX μεταδίδει εκ νέου τα επεισόδια της εξαιρετικής νεανικής σειράς που δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία». Οι χρήστες της πλατφόρμας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά όλα τα επεισόδια της σειράς που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.

Η εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρ’ ότι επενδύει διαχρονικά στις νέες τεχνολογίες και στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, θεωρεί ότι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους είναι επίσης, μία απαραίτητη δεξιότητα.

Έτσι, κάθε επεισόδιο βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από βιβλία. Στα πρώτα χιλιόμετρα του ταξιδιού, ως όχημα έχουμε κάποια βιβλία που η αφήγησή τους μας οδηγεί να γνωρίσουμε τόπους και ανθρώπους πέρα από την Ελλάδα. Στις επιλογές μας  υπάρχουν πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους δασκάλους και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο.

Η εκπομπή τραγουδάει, χορεύει, κινείται ασταμάτητα ανάμεσα στην υπόθεση του βιβλίου και στην πληροφορία για τόπους, συγγραφείς, εκδόσεις και εικονογραφήσεις. Κινείται ανάμεσα στην ιστορία που αφηγείται το βιβλίο, στο φανταστικό και στο αληθινό, στα σκηνικά ευρήματα και σε ιδιότυπους διαγωνισμούς που ανοίγουν δρόμους για νέες περιπέτειες και εξερευνήσεις.

Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον τίτλο της εκπομπής  και αποτελεί το θέμα του πρώτου επεισοδίου. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται και άλλα κλασσικά βιβλία όπως ο «Δον Κιχώτης», ο «Τομ Σόγιερ», ο «Μόγλης» κ.α.

Οι πυξίδες δείχνουν τον Βορρά! Οι χάρτες άνοιξαν!

Καλό ταξίδι!

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη

Δημιουργία δραματοποιημένου: Δημήτρης Φραγκιόγλου

Παρουσιαστές: Τεύκρος Μιχαηλίδης,  Γιώργος Νούσης

Σενάριο: Νίκος Πατηνιώτης, Άγγελος Κοβότσος, Ελένη Φιλιούση

Σκηνικό: Ανδρέας Αγγελιδάκης

Εκπαιδευτική σύμβουλος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Έρευνα: Αντιγόνη Βιντιάδη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μάριος Φραντζελάς

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μάντζαρης

Κοστούμια: Ιωάννα Ζαφειροπούλου

Μοντάζ - Γραφικά: Κοσμάς Φιλιούσης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου