Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά - Free Sunday
Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με τον σύλλογο Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν – και γιατί όχι να αγαπήσουν – ένα από τα πλέον ευγενή αθλήματα που γυμνάζει το μυαλό. Τα μαθήματα θα είναι online, για όση περίοδο χρειαστεί να εφαρμόζονται τα μέτρα ενάντια στην πανδημία, άρα τα μόνα που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει είναι όρεξη για μάθηση και μια έξυπνη συσκευή (pc, laptop ή tablet).

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους: η πρώτη για μαθητές νηπίου, Α, Β και Γ δημοτικού (για τα μαθήματα της συγκεκριμένης ομάδας θα χρειαστεί και η παρουσία ενός ενήλικα κατά τη διάρκειά τους), η δεύτερη για μαθητές Δ, Ε, ΣΤ δημοτικού. Τα μαθήματα και για τις δύο ομάδες θα γίνονται Σάββατο σε τμήματα που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις συμμετοχές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και γίνονται με αποστολή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αναγράφεται όνομα και επώνυμο παιδιού, ηλικία και τάξη σχολείου, στοιχεία επικοινωνίας με γονέα ή κηδεμόνα και δήλωση επιθυμίας για εγγραφή στα μαθήματα). Στο ίδιο email μπορεί να ζητήσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες.

«Δίνουμε την ευκαιρία σε όσα παιδιά του Δήμου το επιθυμούν να γνωρίσουν ένα άθλημα που διαμορφώνει χαρακτήρα και δυναμώνει το μυαλό. Στη δεδομένη στιγμή είναι πλέον επίκαιρο καθώς αποτελεί μια εναλλακτική ενασχόληση η οποία μπορεί να γίνει από την ασφάλεια του σπιτιού. Βέβαια, προσδοκία μας είναι το σκάκι να αγαπηθεί και να μείνει στο πρόγραμμα των παιδιών για πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά την Σκακιστική Επικοινωνία, ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία στην πόλη, που συμπράττει μαζί μας σε αυτή την προσφορά προς τους μικρούς μας φίλους», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.