Πίπη Φακιδομύτη: η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών σε λούτρινη κούκλα - Free Sunday
Πίπη Φακιδομύτη: η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών σε λούτρινη κούκλα

Πίπη Φακιδομύτη: η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών σε λούτρινη κούκλα

Eβδομήντα έξι χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Πίπης Φακιδομύτη, η αγαπημένη ηρωίδα συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους και να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης. Χρόνια πολλά, Πίπη!

Η Πίπη αποτελεί το πρότυπο του ανθρώπου που έχει δύναμη, αλλά δεν την καταχράται. Είναι το «δυνατότερο κορίτσι» του κόσμου, όμως δεν είναι η δύναμή της η πρώτη επιλογή για να λύσει διαμάχες ή για να προστατεύσει από τον εκφοβισμό τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 76 γλώσσες και συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια, ενώ οι περιπέτειες της Πίπης έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Με αφορμή τα εβδομήντα έξι χρόνια από τη γέννηση αυτής της μυθιστορηματικής ηρωίδας, την οποία έχουν λατρέψει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο για το ήθος, το πάθος, τη δύναμη και τα κατορθώματά της, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαθέτουν προς πώληση την κούκλα Πίπη. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

Η «Μέλισσα» είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά, που κλείνει μέσα της παιδιά που ξέχασαν να χαμογελούν, που είναι τρομαγμένα και μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από μικρή ηλικία τα στερήθηκαν. Επιλέξαμε τη «Μέλισσα» για να συνεισφέρουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνει και να προσθέσουμε ένα λιθαράκι, για να γίνουν δυνατά, όπως η Πίπη, τα παιδιά που βάναυσα στερήθηκαν το χαμόγελο και την ασφάλεια, που κάθε παιδί πρέπει να έχει για να μεγαλώσει.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την κίνηση, να γίνετε μέρος μιας αλυσίδας προσφοράς. Φέρτε σε επαφή τα παιδιά σας με τις αξίες της Πίπης Φακιδομύτη μέσα από τα βιβλία και χαρίστε τους την κούκλα, για να θυμούνται καθημερινά να χαμογελούν, να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο και να αισθάνονται δυνατά για να τον δημιουργήσουν. Ταυτόχρονα, κάνοντάς το, θα συνεισφέρετε στη συνέχιση του πολύτιμου έργου της «Μέλισσας» για τα παιδιά που δε στάθηκαν τόσο τυχερά στο ξεκίνημα της ζωής τους.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ