6 χριστουγεννιάτικες ιστορίες για πολύ μικρά παιδιά - Free Sunday
6 χριστουγεννιάτικες ιστορίες για πολύ μικρά παιδιά

6 χριστουγεννιάτικες ιστορίες για πολύ μικρά παιδιά

Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι, «Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες», εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι, μετάφραση: Ελένη Τουλούπη, εκδόσεις Κέδρος

1 min

Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μάς δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.

Ντομένικα Μίκαϊτς, «Ο Βασίλης και ο Άγιος Βασίλης», εικονογράφηση: Λελα Στρουτση, εκδόσεις Διάπλαση

2 min

Πώς είναι άραγε ο Άγιος Βασίλης από κοντά; Έτσι όπως τον βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα στα μαγαζιά; Γελάει μ’ εκείνο το βροντερό γέλιο, χο-χο-χο; Έχει δώρα για όλους;

Αυτές τις απορίες είχε κι ο μικρός Βασίλης και έτσι αποφάσισε πως έπρεπε να τον γνωρίσει. Κι όταν επιτέλους τον συνάντησε, ο Άγιος Βασίλης τού έκανε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να επιθυμήσει.

Όμως, και ο Βασίλης δεν φάνηκε αχάριστος. Ανταπέδωσε με τη σειρά του το δώρο κάνοντας κάτι που άφησε τον Άγιο Βασίλη έκπληκτο και συγκινημένο…

Μια τρυφερή ιστορία για τη σημασία της προσφοράς, της ευγνωμοσύνης και της ανταπόδοσης.

Άαρον Μπλάμπεϊ, «Μπόγκι το ξωτικό», μετάφραση: Αρσέν, εκδόσεις Κλειδάριθμος

3 min

Ξεκαρδιστικό βιβλίο, πλημμυρισμένο με γιορτινή διάθεση, από τον πολυβραβευμένο Άαρον Μπλάμπεϊ. Κανείς δεν αγαπάει την Πρωτοχρονιά όσο ο Μπόγκι, το πιο γκρινιάρικο σκυλάκι του κόσμου. Γι’ αυτό και δεν θα κλείσει μάτι όλη τη νύχτα – μέχρι να πάρει τα δώρα του!

Η σειρά έχει ξεπεράσει τις 6.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Elniplex, «Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων», εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού, εκδόσεις Μεταίχμιο

4 min

Η γνωστή παρέα, τα Φυλλαράκια, παίζουν και περνούν αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Το βιβλίο περιλαμβάνει, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, πρωτότυπες δραστηριότητες ανοιχτού τύπου, δηλαδή που επιδέχονται περισσότερες από μία απαντήσεις, για παιδιά νηπιαγωγείου. Οι δραστηριότητες καλύπτουν όλα τα διδακτικά αντικείμενα που ορίζει το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

«Τόμας το τρενάκι – η παραμονή Χριστουγέννων του Τόμας», μετάφραση Εβίτα Λύκου, εκδόσεις Παπαδόπουλος

5 min

Ήρθε η ώρα που όλα τα παιδιά περιμένουν: Παραμονή Χριστουγέννων και… ο Αϊ-Βασίλης με κρυολόγημα! Ποιος θα μοιράσει τώρα τα δώρα στα παιδιά; Τα τρενάκια, ευτυχώς, είναι πάντα έτοιμα και περιμένουν στη σειρά για να μοιράσουν όλα τα δώρα με χαρά. Χριστουγεννιάτικες και μη, αλλά πάντα συναρπαστικές ιστορίες, με τον Τόμας το Τρενάκι στο ελληνικό κανάλι του στο YouTube.

Μαρία Καραγιάννη, «Ο Αϊ-Βασίλης απεργεί», εκδόσεις Καστανιώτη

6 min

Φθάνουν, λοιπόν, κι αυτά τα Χριστούγεννα! Τα παιδιά περιμένουν το δώρο τους πώς και πώς από τον Αϊ-Βασίλη και ήδη μετρούν τις μέρες αντίστροφα! Εκείνος, όμως, παίρνει την απόφαση να μη μοιράσει δώρα, αλλά… να κάνει απεργία. Είναι τόσο κουρασμένος, ώστε το μόνο που θέλει είναι να κλειστεί στο δωμάτιό του και να απολαύσει επιτέλους τις γιορτές χωρίς να δουλεύει. Αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα ξωτικά, τα οποία αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Αλήθεια, πώς θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς δώρο από τον Αϊ-Βασίλη; Θα καταφέρουν τα ξωτικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Θα χρειαστούν άραγε βοήθεια; Κι αν ναι, από ποιον;

Και, τελικά, θα καταλάβει ο Αϊ-Βασίλης πως χωρίς εκείνον οι γιορτές δεν μπορούν να είναι συναρπαστικές;