6 βιβλία νεανικής λογοτεχνίας - Free Sunday
6 βιβλία νεανικής λογοτεχνίας

6 βιβλία νεανικής λογοτεχνίας

Αγγελική Δαρλάση, «Το αγόρι στο θεωρείο - επετειακή έκδοση», εκδόσεις Μεταίχμιο

1 min

«Θα µας οδηγήσει πίσω το άρωµα από τις τριανταφυλλιές µας. Δεν θα χαθούµε», είπε ο Δρόσος στην Αρετή, παρόλο που ήξερε πως ήταν ψέµα: Οι τριανταφυλλιές τους είχαν καεί µαζί µε την πρώτη τους ζωή. Στη νέα τους ζωή µένουν σ’ ένα θεωρείο θεάτρου, µε µια άγνωστή τους γυναίκα που λέει πως είναι παιδιά της. Τα όνειρα και οι εφιάλτες τους µπερδεύονται µε των υπόλοιπων ενοίκων και µε άγνωστες σκιές. Ίσως γι’ αυτό η Αρετή αποφασίζει να ζει κρυµµένη µέσα σ’ ένα µπαούλο· µέχρι που κάποια στιγµή εξαφανίζεται µυστηριωδώς.

Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, µια κοπέλα που καθηµερινά ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της µέσα σ’ ένα διάφανο δάσος από ανθισµένες κερασιές, ένας ηλικιωµένος µε το κανονάκι του, ένα βουβό κορίτσι που όµως τραγουδάει θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Δρόσο στην ανεύρεση της αδερφής του και της αλήθειας.

Και ίσως περισσότερο απ’ όλους θα βοηθήσει ο Άριελ, το αιθέριο πνεύµα από την «Τρικυµία» του Σαίξπηρ· αφού όταν ζεις σ’ ένα θέατρο, η ζωή, τελικά, µπορεί να παίρνει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Elena Favilli, «Οδηγός εφηβείας για επαναστάτριες», μετάφραση: Δαρβίρη Δημ. Θεοδώρα, εκδόσεις Ψυχογιός

9786180140248 hd min

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του μπεστ σέλερ «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες», που μεταφράστηκε σε 50 γλώσσες και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έρχεται αυτός ο πολύτιμος οδηγός εφηβείας να συντροφεύσει τις νεαρές επαναστάτριες του σήμερα στην κατάκτηση μιας νέας ελευθερίας!

Αγαπημένη μου επαναστάτρια,

Το βιβλίο αυτό μιλά για σένα, για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου και για την επιθυμία σου να μεγαλώσεις. Μιλά για τη σύγχυση που βιώνεις κάθε μέρα, για το σώμα σου που αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, ώστε πολλές φορές δυσκολεύεσαι να το αναγνωρίσεις, καθώς και για τα νέα συναισθήματα και τις αισθήσεις που σε αιφνιδιάζουν. Ο οδηγός αυτός περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την εφηβεία, το μεταβατικό στάδιο, δηλαδή, από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, με τις αναπόφευκτες μεταμορφώσεις, κρίσεις και ανακαλύψεις που κουβαλά μαζί της. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εφόδιο στο συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινά ώστε να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά.

«Δώσε χρόνο στο σώμα σου να βρει την ισορροπία και εμπιστεύσου το. Έχει ξεκάθαρο σχέδιο και ξέρει πώς να το υλοποιήσει!»

«Science Bob» Pflugfelder - Steve Hockensmith, «Φαντασμαγορικά εφέ - Νικ και Τέσλα», μετάφραση: Κώστας Καρανικολός, εκδόσεις Κλειδάριθμος

3 min

Ένα μυστήριο με ανιματρονικά, μακιγιάζ εξωγήινων, κάμερες και εξαρτήματα, και άλλα κινηματογραφικά μαγικά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας!

Φώτα, κάμερα, πάμε! Δράση ασταμάτητη και καταιγιστική! Το Χόλιγουντ έρχεται στο Χαφ Μουν Μπέι και οι νεαροί εφευρέτες Νικ και Τέσλα Χολτ βρίσκονται στο στούντιο των γυρισμάτων μιας πανάκριβης ταινίας με σούπερ ήρωες. Υπάρχει όμως κάποιος που προσπαθεί να σαμποτάρει το ντεμπούτο του αγαπημένου τους ήρωα κόμικ στη «μεγάλη οθόνη» και τα δύο αδέρφια-ντετέκτιβ πρέπει να διεισδύσουν στα παρασκήνια για να σώσουν την ταινία. Ευτυχώς, θα έχουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από αυτοσχέδιες κατασκευές ειδικών εφέ.

Σε αυτό το κινηματογραφικό… έπος, θα βρεις οδηγίες με τις οποίες μπορείς κι εσύ να κατασκευάσεις βοηθητικά εξαρτήματα κάμερας, κούκλες-κασκαντέρ, κινηματογραφικά εφέ και άλλα πολλά!

Anna Todd, «Nothing less - Τίποτα λιγότερο», μετάφραση: Μαρίκα Ακριβάκη, εκδόσεις Λιβάνη

4 min

Οι πυρετώδεις ρυθμοί και η ασταμάτητη βουή της Νέας Υόρκης εισχωρούν μέσα σου, σε επηρεάζουν. Ο Λάντον Γκίμπσον ήταν ανέκαθεν το καλό παιδί, ανιδιοτελής σε ακραίο βαθμό. Συνειδητοποιεί όμως ότι πρέπει να νοιαστεί για τον εαυτό του περισσότερο, να ανακαλύψει τι θέλει και να μην ντρέπεται γι’ αυτό. Ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει την πρώην κοπέλα του, η οποία από τη μία του συμπεριφέρεται άσχημα και από την άλλη δηλώνει ότι τον έχει ανάγκη. Ακόμα περισσότερο όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη μυστηριώδη Νόρα – ένα κορίτσι με τουλάχιστον δύο διαφορετικά ονόματα και χίλιες διαφορετικές πλευρές.

Μπορεί αυτές οι σχέσεις να κρύβουν μυστήριο, όμως ο Λάντον ξέρει ότι μυστηριώδης είναι κι ο τρόπος να ζήσεις μια υπέροχη ζωή. Ελπίζει, λοιπόν, ο τομέας των σχέσεων, σωστό πεδίο μάχης στη Νέα Υόρκη, να μην αποδειχτεί υπερβολικά προχωρημένος για εκείνον.

Annabel F. Steadman, «Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου», μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, εκδόσεις Ίκαρος

5 min

Το Νησί περιμένει… Το μόνο που ήθελε στη ζωή του ο Σκάνταρ Σμιθ ήταν να γίνει αναβάτης μονόκερου. Να γίνει ένας από τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν την τύχη να εκκολάψουν μονόκερο και να δεθούν μαζί του για πάντα· ονειρευόταν να εκπαιδευτούν μαζί, να δοξαστούν στους αγώνες. Να γίνει ήρωας.

Αλλά, ενώ το όνειρο του Σκάνταρ μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα, όλα παίρνουν μια απίστευτα επικίνδυνη τροπή. Ένας εχθρός, μυστηριώδης και απρόβλεπτος, έχει κλέψει τον πιο ισχυρό μονόκερο του Νησιού. Και καθώς η απειλή ολοένα μεγαλώνει, ο Σκάνταρ ανακαλύπτει ένα μυστικό ικανό να διαλύσει τον κόσμο του για πάντα.

Η νέα επική σειρά περιπέτειας, που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων και ετοιμάζεται να γίνει ταινία από τη Sony Pictures, θα είναι διαθέσιμη στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ταυτόχρονα με άλλες 35 χώρες, στις 28 Απριλίου.

Bobby Pearce, «Ο Ουίλιαμ Ουέντον και η μυστική πύλη», μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη, εκδόσεις Κέδρος

6 min

Ο αποκρυπτογράφος κωδίκων Ουίλιαμ Ουέντον επέστρεψε στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών, όπου όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Έχουν επιβληθεί νέοι αυστηροί κανόνες, υπάρχουν παντού φρουροί και γίνονται συνεχώς έλεγχοι. Η αιτία για όλα αυτά κρύβεται στο υπόγειο του ινστιτούτου και ονομάζεται Έιμπραχαμ Τάλι.

Μια ιστορία γεμάτη κώδικες, στοιχεία ρομποτικής, κυβερνητικής και βιοτεχνολογίας και ήρωες με ασυνήθιστες δυνάμεις.

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ που μεταφράζεται σε 37 χώρες.