5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά - Free Sunday
5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά

5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά

Άλεξ Κουσό, «Ο γάτος και το πουλί, Αριστείδης & Αριστοτέλης», εικονογράφηση: Εύα Οφρεντό, μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης, εκδόσεις Διάπλαση

1 min

Ένα ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο από το Βέλγιο. Η ιστορία της Ευλαλίας, του Ευστάθιου, του Αριστείδη και του Αριστοτέλη… Ένα βιβλίο που συγκινεί με τη δράση του και μέσα από τις σελίδες του τονώνει το αίσθημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε θέματα όπως είναι ο αποχωρισμός και η μοναξιά.

Μια ιστορία που αφηγούνται δυο φωνές, ένας γάτος κι ένα πουλί. Ο γάτος ζει με την Ευλαλία και της κρατά συντροφιά από τότε που χάθηκε ο άντρας της, ο ναυτικός Ευστάθιος. Το πουλί κάνει παρέα στον Ευστάθιο, που έχει ναυαγήσει σ’ ένα ερημονήσι, και τον ακούει συνεχώς να επαναλαμβάνει το όνομα μιας γυναίκας: Ευλαλία.

Την ιστορία όμως τη λένε και δύο χρώματα: το κόκκινο και το μπλε. Εικόνες γεμάτες ποίηση που σκιαγραφούν τη μοναξιά των πρωταγωνιστών της ιστορίας, μέχρι να βρουν τον δρόμο για να ξανασμίξουν.

Κέιτ Πέτι, «Ο Σαμ φυτεύει ένα ηλιοτρόπιο», εικονογράφηση: Axel Scheffler, εκδόσεις Ίκαρος

2 min

Αυτό το υπέροχο βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Σαμ, ενός γάτου που αγαπάει τον ήλιο και θέλει να φυτέψει μεγάλα ηλιοτρόπια στον κήπο του. Μαζί με τον Σαμ, το Σκουλήκι και την Πασχαλίτσα, οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα μάθουν πώς να φυτεύουν σπόρους για να τους δουν να αναπτύσσονται.

Μια υπέροχη ιστορία –με παραθυράκια και μια pop-up έκπληξη– που εξηγεί με απλά λόγια στους πολύ μικρούς αναγνώστες πώς αναπτύσσονται τα φυτά, εμπνέοντάς τους να φυτέψουν τα δικά τους.

Μπιάνκα Σούλτσε, «Ποιος αγαπάει τον δράκο;», μετάφραση: Γαβριηλίδου Πετρούλα, εικονογράφηση: Samara Hardy, εκδόσεις Ψυχογιός

3 min

Ο δράκος περίμενε πώς και πώς αυτή τη μέρα όλη τη χρονιά, καθώς στο βασίλειο όπου ζει διοργανώνεται η ετήσια Γιορτή της Φιλίας! Όμως, όλοι του οι φίλοι έχουν πολλές δουλειές και τον αφήνουν ολομόναχο και στεναχωρημένο. Μπορείς να μας βοηθήσεις ώστε να φτιάξει το κέφι του δράκου; Κούνησε το κεφάλι σου και ανοιγόκλεισε τα μάτια σου δύο φορές, αν θέλεις να δείξεις κι εσύ την αγάπη σου. Η ακαταμάχητη, διαδραστική συνέχεια της αγαπημένης σειράς με τον δράκο, που σίγουρα θα γεμίσει την καρδιά σας με γλυκά και ζεστά αισθήματα φιλίας.

Τζερόνιμο Στίλτον, «Ταξίδι στο χρόνο 7: Η επίθεση των μαμούθ», μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης, εκδόσεις Κέδρος

4 min

Έχει τύχει να δείτε μαμούθ να καλπάζουν; Και επιπλέον να σας κυνηγάνε; Έχετε δει καταυλισμό προϊστορικών ανθρώπων; Έχετε βρεθεί στη σπηλιά μιας αρκούδας (με την αρκούδα μέσα); Έχετε συναντήσει στον δρόμο σας έναν αγριεμένο μαχαιρόδοντα; Ε, εμένα μου έχει τύχει! Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο από την Πύλη του Χρόνου και του Χώρου, τη φοβερή εφεύρεση του καθηγητή Βολτ, και βρέθηκα στην Εποχή των Παγετώνων. Μπρρρ, τι τρομερό κρύο… Με περίμενε μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου!

Σιντ Άντι, «Συνέντευξη με μία τίγρη και άλλα άγρια ζωάκια με κοφτερά νυχάκια», εικονογράφηση: Nick East, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου, εκδόσεις Παπαδόπουλος

5 min

Η λεοπάρδαλη του χιονιού ξέρει να λέει αστεία;

Έλα, αν τολμάς, να γνωρίσεις από πολύ κοντά 10 δυνατά και μαλλιαρά άγρια ζώα, που έρχονται στο μικρόφωνο και αποκαλύπτουν τις συνήθειές τους, τη συμπεριφορά τους, όσα τους αρέσουν κι όσα αντιπαθούν, τις αγαπημένες τους τροφές και άλλα πολλά!