5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά - Free Sunday
5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά

5 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά

Αλεξία Βερνίκου, Φωτεινή Τίκκου, «Η Αμαλία βαριέται», εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου, εκδόσεις Ίκαρος

1 min

Υπάρχουν μέρες ήσυχες και μέρες περιπετειώδεις. Άλλες είναι όμορφες ή αστείες, άλλες πάλι όχι και τόσο. Τι συμβαίνει όμως με τις βαρετές μέρες; Στο σπίτι κανείς δεν έχει χρόνο να παίξει με την Αμαλία. Η μαμά συγυρίζει, ο μπαμπάς έχει δουλειά, η αδερφή της διαβάζει κι η Άντα κοιμάται στο χαλάκι της κουζίνας. Τότε η Αμαλία έχει μια ιδέα που θα αλλάξει για πάντα τα βαρετά της απογεύματα!

Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, και η διεθνώς αναγνωρισμένη εικονογράφος Φωτεινή Τίκκου δημιουργούν ένα τρυφερό παραμύθι αντίδοτο στις στιγμές πλήξης, ικανό να απελευθερώσει κάθε παιδική φαντασία.

Άγγελος Αγγέλου,  Έμη Σίνη, «Κι εμείς καλύτερα!», εικονογράφηση: Χριστούλιας Πέτρος, εκδόσεις Παπαδόπουλος

2 min

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν δυο αδέρφια, ο Πάνος και η Λένα.

Και ’ζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Έχετε δίκιο, δεν γίνεται να τελειώσει τόσο γρήγορα ένα παραμύθι. Ακόμα δεν άρχισε… Ένα περιπετειώδες παραμύθι «καληνύχτας», που τελειώνει και αρχίζει,

αρχίζει και τελειώνει, μέχρι να κοιμηθούν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

«Ο Σέρλντογκ Χολμς και το χαμένο διαμάντι», μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη, εκδόσεις Ψυχογιός

3 min

Άραγε, ποιος έκλεψε το πολύτιμο Αιγυπτιακό Διαμάντι από το μουσείο; O τετραπέρατος ντετέκτιβ Σέρλντογκ Χολμς έχει εντοπίσει 9 υπόπτους, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά σου και τον μαγικό φακό σου! Μόνο εσύ μπορείς να δεις τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που κρύβονται σε κάθε σελίδα. Ακολούθησε τα ίχνη του ενόχου, αναγνώρισέ τον και λύσε το μυστήριο!

«Οι πρώτοι μου μύθοι - Αθηνά», μετάφραση: Χριστίνα Λεβέντη, εκδόσεις Κάκτος

4 min

Θέλεις να γνωρίσεις τη σοφή θεά Αθηνά; Συνόδεψέ τη στις εκπληκτικές της περιπέτειες με τους άλλους θεούς και ήρωες. Πολέμα στο πλευρό της ενάντια στους Γίγαντες, μάθε πώς έγινε προστάτιδα της Αθήνας και πάρε μέρος στην αξέχαστη ιστορία της χρησιμοποιώντας τούς μηχανισμούς αυτού του βιβλίου.

Ελένη Ανδρεάδη, «Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β», εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου, εκδόσεις Μεταίχμιο

5 min

Η Ελένη Ανδρεάδη, η συγγραφέας μεταξύ άλλων της βραβευμένης bestseller περιβαλλοντικής σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», ειδική σε θέματα αειφορίας και στο να ενθουσιάζει τα παιδιά πάνω σε αυτά, επιστρέφει με νέο βιβλίο. Αυτή τη φορά απευθύνεται σε λίγο μικρότερα παιδιά (4 ετών και πάνω), όμως ο σκοπός της παραμένει πάντα ο ίδιος: Να ευαισθητοποιήσει με την πρωτότυπη μυθοπλασία της σχετικά με τα τόσο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, να προτείνει λύσεις και να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν «υπερήρωες», αναλαμβάνοντας δράση!