Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού - Free Sunday
Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού

Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού

Η πολύπλευρη δράση «Φροντίζω με Τέχνη» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πραγματοποιείται από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας από τη νηπιακή ηλικία μέσω της Τέχνης. 

Γνωστό για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης επέλεξε το θέμα της Φροντίδας που ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό και επεκτείνεται στην οικογένεια, στους φίλους, στον συνάνθρωπο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, τα φυτά, τα ζώα, όλα τα έμβια όντα, για να αγκαλιάσει τελικά ολόκληρο τον πλανήτη. «Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς», όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί σύντομα στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με 122 έργα παιδιών από το 1945 έως το 2016, από την πλούσια συλλογή του Μουσείου, δωρεές και συνεργασίες.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 έως και τις 14.00, μικροί και μεγάλοι μαζί, όλα τα μέλη της οικογένειας, με την υποστήριξη των ανθρώπων του Μουσείου, θα προσεγγίσουν βιωματικά, μέσα από παιχνίδια Τέχνης και 4 διαφορετικές 15λεπτες εικαστικές δράσεις που επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα, την πολύπλευρη έννοια της Φροντίδας. Ξεκινώντας από την ατομική υγιεινή, την ισορροπημένη διατροφή, τη σωματική άσκηση και τα προσωπικά ενδιαφέροντα, θα αντιληφθούν τη σημασία της φροντίδας στο οικογενειακό πλαίσιο, θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από τις ιδιαίτερες ανάγκες κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, τα ΑμΕΑ και οι μη προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού, θα αναγάγουν την αναγκαιότητα της φροντίδας στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της έλλειψης φροντίδας. Θα αναλογιστούν τον ρόλο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης και την ανάγκη προσωπικής ενεργοποίησης, θα διερευνήσουν τρόπους συλλογικής δράσης για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στη Γραμματεία του Μουσείου 
Τρίτη – Σάββατο: 10.00 - 14.00, τηλ. 210 3312 621, 210 3312 750  

Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν δράσεις

Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο