Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Free Sunday
Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι, κάθε παιδί θα πάρει τον παππού ή τη γιαγιά από το χέρι και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από μια ζούγκλα γεμάτη ζώα για να καταλήξουμε σε ένα δωμάτιο στολισμένο χριστουγεννιάτικα, κοντά σε ένα τζάκι που καίει. Στη συνέχεια, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα πάρουν ένα μικρό κουτάκι στα χέρια τους για να χωρέσουν μέσα τη δική τους ιστορία, το δικό τους μικρόκοσμο.

Όλα αυτά,μαγειρεύοντας και παίζοντας όλοι μαζί με ένα εύπλαστο υλικό, τη ζαχαρόπαστα! Θα ανακατέψουμε τα υλικά στις λεκάνες, θα ζυμώσουμε, θα  πλάσουμε, θα ζουλήξουμε, θα κόψουμε και θα δημιουργήσουμε πολύ μικρές φιγούρες για να χωρέσουν στο μικρόκοσμό μας. Στο τέλος θα  δώσουμε στο κουτάκι μας χριστουγεννιάτικα χρώματα και αρώματα.
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αντιδρούν ενστικτωδώς στη μαλακή και εύπλαστη φύση των υλικών της ζαχαροπλαστικής. Θέλουν να τα ζουλήξουν να τα πλάσουν, να τους κάνουν τρύπες και να παρατηρούν πώς αντιδρά κάθε φορά η επιφάνεια τους.  Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας με ζαχαρόπαστα!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία ενήλικα
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα