Προγράμματα υποτροφιών της ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2017 - Free Sunday
Προγράμματα υποτροφιών της ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2017

Προγράμματα υποτροφιών της ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2017

Χρόνος διάρκειας υποτροφιών και κάλυψη:
Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμιση χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 ΓΕΝ (942 ΕΥΡΩ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 ΓΕΝ (1.151 ΕΥΡΩ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Κριτήρια επιλογής:
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο, αρχικά με βάση την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα καταθέσουν και, στη συνέχεια, τη γραπτή επίδοσή τους σε εξετάσεις στην αγγλική και ιαπωνική γλώσσα, καθώς και την προσωπική συνέντευξη.

*Σε περίπτωση απόρριψης αίτησης η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις. 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαΐου 2016 

Πληροφορίες-Aιτήσεις: Μορφωτικό Τμήμα - Πρεσβεία της Ιαπωνίας, Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι 152 31  Αθήνα
Τηλ: 210-670 9902  /   Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.