Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή - Free Sunday
Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή

Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή

Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη του έπρεπε να κρύβονται προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή ή το θάνατο κι έτσι αναγκάζονταν να τρώνε φαγητά με πολύ απλά υλικά και εύκολα στο μαγείρεμα. Λένε λοιπόν πως η καρμπονάρα δημιουργήθηκε από τα μέλη του ομώνυμου κινήματος στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν απλά, χορταστικά υλικά που θα πρόσφεραν ενέργεια.

Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ως γνωστόν αλλά η κρεμώδης σάλτσα της γίνεται από φρέσκα αυγά και το άμυλο των ζυμαρικών που το κρατάμε... Ιδού λοιπόν η αυθεντική συνταγή.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 μικρά αυγά πολύ φρέσκα
  • 1 χοντρό κομμάτι μπέικον (πανσέτα)
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, αλατίζουμε και πριν τα στραγγίξουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. 
  2. Τσιγαρίζουμε την πανσέτα που έχουμε τεμαχίσει σε κύβους μέχρι να γίνει τραγανή. 
  3. Χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε μέσα και το τυρί. 
  4. Στο τέλος, ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη λεκάνη μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει το οποίο αν έχει κρυώσει πρέπει οπωσδήποτε να ξαναζεστάνουμε.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα από τη θερμότητα του νερού και το άμυλο που περιέχει. 
  6. Στο τέλος ρίχνουμε την πανσέτα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πιπέρι, μαϊντανό ή έξτρα τυρί.
  7. Σερβίρουμε αμέσως