Όταν ακούς Καστοριά, οι πρώτες εικόνες που έρχονται στον νου είναι η λίμνη, το χιόνι, η γραφικότητα και οι γούνες. Σήμερα όμως μιλάμε με τον Ανδρέα Στεργίου, τη δεύτερη γενιά…
Σαββατοκύριακο με καύσωνα και οι νύχτες αναζητούν τη δροσιά. Ένα ποτήρι λευκό κρασί, αρωματικό και δροσερό, από κτήματα που σέβονται τους κανόνες της οινοποίησης. Παιχνίδι με τις ποικιλίες, τη γη…
Με 40 βαθμούς καύσωνα και το Σαββατοκύριακο να βρίσκεται προ των πυλών, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα για να δροσιστείτε. Θα χρειαστείτε καλό κρασί, καλοκαιρινά φρούτα, μπόλικο πάγο και 2, 3…
Η ιστορία ξεκινάει το 1906 με τον προπάππου του Νίκου Γαβαλά, τον Εμμανουήλ Γαβαλά, που φυτεύει τους πρώτους αμπελώνες. Τότε χρησιμοποιούσε τα μινωικά λαξευτά πατητήρια που υπήρχαν στο χωριό Άγιος…
Σε μία από τις πιο πλούσιες οινικά περιοχές της Ελλάδας, τη Νάουσα, συναντάμε μια οικογένεια που έχει ταυτίσει το όνομά της με το κρασί, την οικογένεια Χρυσοχόου, και το κτήμα…