Taste Files - Free Sunday

Τούρτα Dulce de Leche

Μερίδες: 8-10 Χρόνος: 120 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο προς δύσκολο Υλικά   Για το παντεσπάνι αμύγδαλο: 2/3 φλιτζανιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα 2/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ 2 κ.σ. βούτυρο σε…

Σπαγγέτι κοτόπουλο στον φούρνο

Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά 500 γρ. σπαγγέτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε…

Η αγαπημένη κουζίνα του Bios λειτουργεί ξανά

Η αγαπημένη κουζίνα του Bios λειτουργεί ξανά από σήμερα με την γνωστή ομάδα του ξεχωριστού γαλλικού bistro της πόλης!   Φιλέτο πάπιας με σως πιπεριού, ζουμερές entrecôte, κρεμμυδόσουπα, πατάτες gratin dauphinois…

Μακλούμπε

Μερίδες: 6 Χρόνος μαγειρέματος: 80 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Μακλούμπε σημαίνει «αναποδογύρισμα» και είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Μέσης Ανατολής, η τέχνη του οποίου βρίσκεται στο σερβίρισμα, όταν πρέπει να…

Σαλάτα Νισουάζ με φρέσκο τόνο

Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά 300 γρ. πατάτες baby 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. γαλλικά στρογγυλά φασόλια 300 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου 150 γρ. ντομάτες…

Dacquoise με άρωμα καφέ

Το Dacquoise είναι ένα γαλλικό γλυκό, ιδανικό για τo κυριακάτικο brunch μας. Της Abir Wazzan* Μερίδες: 8-10 Χρόνος ετοιμασίας: 180 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά   Για τη μαρέγκα: 1…

Μαγμούρ: (Μελιτζάνες στον φούρνο με ρεβίθια)

Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 120 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους 5 κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρο 10 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες…

Κοτόπουλο Ταντούρι

Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος παραμονής: 6 ώρες Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά 3 κ.σ. ηλιέλαιο 1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμμένο 1 κ.γλ. κύμινο τριμμένο 1…