Taste Files - Free Sunday - Results from #130

Τόνος tartare

Μια κλασική συνταγή για τόνο ταρτάρ. Υλικά Φιλέτα τόνου Πορτοκάλια Μανταρίνια Λεμόνια Γκρέιπφρουτ Αντίδι Σχοινόπρασο Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Μαγιονέζα Εκτέλεση Φρέσκα φιλέτα τόνου θα δυσκολευτείτε να βρείτε, είναι αλήθεια. Μπορείτε…

Μαθήματα μαγειρικής με τη σεφ Ντίνα Νικολάου

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας των μαθημάτων δημιουργικής μαγειρικής με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, η Yoleni’s, ο μεγαλύτερος πολυχώρος ελληνικής γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επανέναρξη τους, για…

Κατερίνα και Σωτήρης Μποσινάκης: «Το Μοσχοφίλερο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα αναγνωρίσιμο premium προϊόν»

Η Οινοποιία Μποσινάκη είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση και όλα τα μέλη της μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι για το κρασί. Ένας συνδυασμός που με τη γνώση…

Βροχερό σαββατοκύριακο, ώρα για κέικ σοκολάτα, καφέ, τσάι και ταινίες

Φτιάξτε ένα απλό κέικ, κόψτε το στη μέση, απλώστε μπόλικη μερέντα και απολαύστε ένα σάντουιτς όλο γλύκα.  Η συγκεκριμένη συνταγή έχει βασιλικό όνομα, λέγεται Victoria Sandwich cake και είναι ιδιαίτερα…

Entrecôte printanière

Το κρέας μας μπορούμε να το ευχαριστηθούμε και χωρίς πατάτες. Ναι, αλήθεια. Μπορούμε να δουλέψουμε τα λαχανικά της εποχής και να τα συνοδεύσουμε με ένα ωραίο κομμάτι κρέας σωστά ψημένο…

Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή

Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη του έπρεπε να κρύβονται προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή ή…

Pasta με μπρόκολο, λιαστή ντομάτα και Βολάκι Άνδρου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιταλική συνταγή για pasta με μπρόκολο, προσαρμοσμένη σε ελληνικά υλικά.   Υλικά: Mπρόκολο Πάστα: πέννες ή βιδάκι Κρεμμύδι Πιπεριά τσίλι Ελαιόλαδο Λιαστές τομάτες Βολάκι Άνδρου με μαριναρισμένο πιπέρι*…