Taste Files - Free Sunday - Results from #60

Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

Μια ξεχωριστή πρόσκληση μας απευθύνει αυτή τη φορά το Μουσείο Μπενάκη.Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο και μάλιστα στο κτήριο της οδού Πειραιώς σε μια βραδιά που θα περιλαμβάνει χορό, φαγητό, ποτό, λαχειοφόρο…

Γλώσσα Meunière πικάντικη

Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: • 4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το κάθε κομμάτι) • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ελαφρύ •…

Η τέλεια μπριζόλα

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, οι συμβουλές των ειδικών της Weber θα σας βοηθήσουν να την πετυχαίνετε κάθε φορά! Η επιδίωξη της τέλειας μπριζόλας μοιάζει συχνά μάταιος κόπος – κάτι…

Τάρτα πορτοκαλιού με ελβετική μαρέγκα

Μερίδες: 8 Χρόνος μαγειρέματος: 75 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά Για τη βάση: • 4,5-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχουμε κοσκινίσει • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη •…

Τα μελομακάρονα της γιαγιάς

Μερίδες: περίπου 4 κιλά Χρόνος προετοιμασίας: 1,5-2 ώρες Ψήσιμο: περίπου 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά Τα υγρά υλικά: • 500 γρ. ηλιέλαιο • 150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο •…

Γεμιστή γαλοπούλα από τη Μέση Ανατολή

Μερίδες: 10-12 Χρόνος προετοιμασίας: 24 ώρες Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο Υλικά: • 5-5,5 κιλά γαλοπούλα Για την άλμη: • 7,6 λίτρα νερό • 570 γρ. αλάτι •…

Νικόλας Ματσουρδέλης: Η FiveTwenty προωθεί τα προϊόντα των μικρών παραγωγών

Αφού τις τελευταίες δεκαετίες απολαύσαμε υπερπληθώρα προϊόντων και αγροτικών αγαθών, φαίνεται πως, παρά την οικονομική συγκυρία, αποκτήσαμε νέες καταναλωτικές συνήθειες που βάζουν την ποιότητα, την ηθική και τον σεβασμό στο…