Taste Files - Free Sunday - Results from #80

Εύκολο δροσερό γλυκό ταψιού χωρίς ψήσιμο

Μερίδες: 12-14 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά Για τη βάση: • 1 κ.σ. ηλιέλαιο • 2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο Digestive • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου…

Σπιτική λεμονάδα με άρωμα ανθόνερο

Μερίδες: 6 τουλάχιστον Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολη Υλικά: • 2 κιλά λεμόνια • 1 κιλό ζάχαρη • νερό όσο πάρει • 1/4 φλιτζάνι ανθόνερο Εκτέλεση: • Κόβουμε…

Γεμιστές μελιτζάνες στον φούρνο

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1 κιλό μακριές μελιτζάνες • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες…

Σπιτικό παγωτό τριαντάφυλλο

Μερίδες: περίπου 3 κιλά για περίπου 30 άτομα Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 1.500 γρ. γάλα • 525 γρ. κρέμα γάλακτος • 90 γρ. κρόκος αυγού • 420 γρ. ζάχαρη…

Λιβανέζικο ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχα

Μερίδες: 10 Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Υλικά: • 3/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ • 8 φλιτζάνια γάλα • 1 φλιτζάνι ζάχαρη • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε…

Drink Pink, η έκθεση για τα ροζέ κρασιά

Ο οινικός κόσμος βιώνει από το 2015 την εποχή των ροζέ, η τάση των οποίων καλά κρατεί. Τα ροζέ, όλο και πιο ενδιαφέροντα, συνεχίζουν να είναι μια από τις πιο…

Η τέχνη της γαστρονομίας στην αρχαία Ελλάδα: ένα ταξίδι - μύηση με οδηγό την Άντζελα Γκερέκου

Ο ελληνικός κόσμος κατά την περίοδο της αρχαιότητας, η φιλοσοφία, η μυθολογία, ο πολιτισμός, η τέχνη όπως και η καθημερινότητα σε όλες τις εκφράσεις την εποχή εκείνη, ενδιαφέρουν -ασκώντας ένα…