Γιατί πάλι Μύκονος; - Free Sunday
Γιατί πάλι Μύκονος;

Γιατί πάλι Μύκονος;

Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχει συκοφαντηθεί όσο κανένας άλλος προορισμός. Ωστόσο, την πολυτέλεια δεν την καθορίζει αποκλειστικά το κόστος, αλλά η διάθεση να αφεθεί κάποιος στη φροντίδα ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την τέχνη της φιλοξενίας. Και στους Μυκονιάτες αρέσει να «κακομαθαίνουν» τους επισκέπτες τους.

Φέτος 1 εκατομμύριο περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται με προορισμό την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, ενώ, σύμφωνα με περσινή έρευνα της εταιρείας σύγκρισης τιμών trivago, η Μύκονος παραμένει σταθερά στην 4η θέση προτίμησης των ξένων επισκεπτών, ειδικά των Αράβων, όταν τελειώνει το ιερό τους ραμαζάνι, γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Το νησί των ανέμων, ενώ συστήνεται ως ένα κλειστό κλαμπ προνομιούχων, καταφέρνει να συνδυάσει ξέφρενη νυχτερινή ζωή και χαλαρωτικές διακοπές για όλους.

Σήμερα το νησί της Μυκόνου συμπληρώνει τις υποδομές του και βελτιώνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του, γι’ αυτό και κατέχει μια εξέχουσα θέση στον διεθνή τουρισμό, ίσως γι’ αυτό και οι ντόπιοι επιχειρηματίες, μιλώντας «πρόχειρα», κάνουν λόγο για 15% αύξηση των επισκεπτών στα καταλύματά τους.
 

ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Kalua Beach-Bar Restaurant: Εδώ και δέκα χρόνια στο μυκονιάτικο τοπίο, συνεχώς κάτι προσθέτει και αναβαθμίζει. Είτε στη διακόσμησή του είτε στο μενού του. Φέτος διαθέτει δυνατή μεταγραφή σεφ για την επιμέλεια κυρίως των σαλατών, ενώ το σούσι του θεωρείται από τους γνώστες ένα από τα καλύτερα του νησιού. Το σερβίρισμα των πιάτων είναι κάτι που επίσης ξεχωρίζει, ενώ οι φετινές φρέσκες ιδέες και προσθήκες του είναι η μπουτίκ του με επώνυμα ελληνικά και ξένα ρούχα, αλλά και το σκάφος που μπορεί να σας παραλάβει από οποιαδήποτε παραλία.
Παραλία Παράγκατηλ. +30 22890 23397, +30 6948 313131, https://kalua.gr/
 
Dk Oyster Bar: Ολοκαίνουρια άφιξη. Στην παραλία Πλατύς Γιαλός, περίπου στη μέση του, ξεχωρίζει με το μοντέρνο ευρωπαϊκό του στιλ, τα ακριβά μοναδικά ψυγεία κρεάτων και κρασιών που διαθέτει, αλλά και την τεράστια ποικιλία οστρακοειδών. Κάτι παρόμοιο δεν έχει υπάρξει στη Μύκονο, ενώ τα private shisha relaxing rooms στο πίσω μέρος του είναι ο μυστικός του παράδεισος. Παραδίδονται και massage sessions σε όσους χρειάζεται έξτρα χαλάρωση.
Παραλία Πλατύς Γιαλόςτηλ. +30 22890 25128, http://www.dkoyster.com/
 
Koursaros Restaurant: Ανακαινισμένο πολύ όμορφα από πέρυσι. Έχει δύο εισόδους, οπότε δύσκολα θα το χάσετε. Ο σωστός χώρος για κοκτέιλ υπό lounge μουσικές, ενώ αργότερα δυναμώνουν οι εντάσεις και οι σφυγμοί, εάν ο DJ έχει κέφια. Διαθέτει και σούσι!
Πλατεία Μελετοπούλου, Χώρα, τηλ. +30 22890 78140, http://koursarosmykonos.gr/
 
Alemagou Beach-Bar Restaurant: Έχει φανατικούς θαυμαστές με bohem style, ενώ πότε πότε κάνει διασκεδαστικά πάρτι με διάσημους guest DJs. Το τοπίο είναι εκπληκτικά όμορφο με την άγρια φύση του, ενώ τα ροζέ κρασιά και το κινόα είναι τα φόρτε του. Ο Βασίλης σίγουρα θα σας περιποιηθεί.
Παραλία Φτελιά, τηλ. +30 22890 71339, +30 6972 776116, http://www.alemagou.gr/


ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Branco Hotel: Νέα άφιξη στον χώρο της διαμονής. Πεντάστερη επένδυση στην ήρεμη παραλία Πλατύς Γιαλός, με πισινάτους εξωτερικούς χώρους, ενώ η παραλία είναι στα 10 μέτρα. Δοκιμάστε το!
Παραλία Πλατύς Γιαλός, τηλ. +30 22890 25500, https://www.brancohotel.com/
 
Sofia’s Bungalows Mykonos: Στα Κανάλια, κοντά στον Ορνό και στη Χώρα. Με καλαίσθητη παραδοσιακή νότα διακόσμησης, τέσσερις βίλες και τέσσερα διπλά στούντιο δημιουργούν την αίσθηση boutique ξενοδοχείου, όπου η φιλοξενία του ιδιοκτήτη Jimmy και του έμπειρου προσωπικού είναι απλόχερη. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που απολαμβάνει όποιος κάθεται στην εξωτερική πισίνα κλέβουν την παράσταση και θα σας κάνουν οπωσδήποτε να ξανάρθετε. Ο γάιδαρος Μένιος, που περιφέρεται στην ιδιοκτησία χωρίς να ανήκει σε κανέναν, είναι σίγουρα η μασκότ της περιοχής και των bungalows.
Περιοχή Κανάλια, τηλ. +30 6948 530662, http://sofiasbungalowsmykonos.com/
 
Bright Blue Villas: Εάν τυχόν επιθυμήσετε εκείνες τις πολυτελείς βίλες που ειπώθηκαν παραπάνω, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με αυτή την εταιρεία. Ακόμη και η επίσκεψη στο επίσημο site τους σας μεταδίδει τον αέρα των ελληνικών νησιών και την εξειδίκευσή τους στην καλοπέραση του πελάτη. Η εξειδίκευση αυτή δεν μένει μόνο στη Μύκονο αλλά εφαρμόζεται και στη Σαντορίνη, στην Πάρο, στην Πάτμο κ.λπ. Τα events είναι κάτι εύκολο και απόλυτα ευχάριστο γι’ αυτούς επίσης, στοχεύοντας στην ελίτ παγκόσμια κοινωνία.
Τηλ. +30 6944 796796, +30 6984 053056, http://www.brightbluevillas.com/
 
Mykonos Premium Villas: Καινούργια μυκονιάτικη ιδέα στον χώρο του real estate και της βίλας. Καταλύματα που πολλά πορτοφόλια μπορούν να αντέξουν, ενώ το δυνατό τους σημείο είναι οι κεντρικές περιοχές όπου διαθέτουν τα σπίτια-εμβλήματά τους. Οι συμβουλές και η ματιά των ντόπιων σάς επιτρέπουν να χαλαρώσετε, εφόσον η διασκέδασή σας είναι σε έμπιστα χέρια.
Τηλ. +30 6980 600461, https://www.mykonospremiumvillas.com/
 
Saint John Hotel: Μην ξεχνάμε και τα πεντάστερα χαρακτηριστικά υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου. Όλα στο χέρι εδώ και το πρωινό απλά ασυναγώνιστο. Πάρα πολλές αίθουσες συνεδριάσεων ωστόσο υπάρχουν εδώ για όποιον επιλέγει το νησί for business and not for pleasure!
Παραλία Άγιος Ιωάννης, τηλ. +30 22890 28752, http://www.saintjohn.gr/
 
George Hotel: Ήρεμη δύναμη. Στη διακριτική αλλά γεμάτη παραθαλάσσια ταβερνάκια περιοχή του Πλατύ Γιαλού υπάρχει αυτό το μοντέρνο τετράστερο ξενοδοχείο για τους απαιτητικούς οικογενειάρχες. Υπάρχει πάντα όμορφη θέα γύρω από την πισίνα και το κλίμα είναι απολύτως φιλόξενο και οικογενειακό. Η παραλία προσφέρει και τη δυνατότητα των water sports για τους μικρούς ανήσυχους φίλους.
Παραλία Πλατύς Γιαλός, τηλ. +30 22890 29155, http://thegeorgemykonos.com/