Αυτές είναι οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου - Free Sunday
Αυτές είναι οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου

Αυτές είναι οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου

MARINA BAY, Σιγκαπούρη 

sans skypark singapore swimming pools.adapt.1190.1

Η έννοια pool garden στο 57 ορόφων ξενοδοχείο Marina Bay Sands βρίσκει τον ορισμό της. Η πισίνα βρίσκεται στον νότιο πύργο και έχει θέα τους ουρανοξύστες της πόλης. Σε αυτή μπορούν να κολυμπήσουν μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου. Οι απλοί επισκέπτες μπορούν να πιουν το κοκτέιλ τους στο μπαρ.

SELJAVALLALAUG, Ισλανδία 

bondi icebergs club swimming pools.adapt.1190.1

Στην Β. Ισλανδία η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού και σπάνια την επισκέπτονται οι ταξιδιώτες, αν και είναι δωρεάν. Παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Χρειάζεται άλλωστε μισή ώρα πεζοπορία στα βραχώδη όρη.  Είναι η παλιότερη ανοιχτή γεωθερμική πισίνα της χώρας. Κατασκευάστηκε το 1923 προκειμένου οι Ισλανδοί να μάθουν να κολυμπούν.

FREGATE ISLAND, Σεϋχέλλες 

fregate island swimming pools.adapt.1190.1

Παρεξηγημένη έννοια η ιδιωτική πισίνα. Στις 16 βίλες του μικρού νησιού Fregate στις Σεϋχέλλες αποκαθίσταται η παρεξήγηση. Στα λίγα μέτρα ο Ινδικός σας περιμένει για scuba diving και κολύμπι δίπλα στα δελφίνια, αλλά με τέτοια πισίνα που να τρέχεις.

KOH SAMUI, Ταϊλάνδη 

the library koh samui swimming pools.adapt.1190.1

Δυο καλοκαιρινές απολαύσεις σε μία στο ξενοδοχείο Library στην Ταϋλάνδη. 1.300 τίτλοι βιβλίων στη διάθεση του πελάτη για διάβασμα στην πισίνα. Στα λίγα μέτρα η υπέροχη, αμμώδης παραλία της Chaweng.

BUDAPEST, Ουγγαρία

gellert thermal baths budapest swimming pools.adapt.1190.1

Θερμαινόμενη πισίνα, με ιαματικά νερά που αρχικά κατασκευάστηκε το 1918 ως μέρος του ξενοδοχείου Gellert στην Βουδαπέστη. Η πηγή υπάρχει από τον 13ο αιώνα. Art Nouveau μωσαϊκά, μαρμάρινα αγάλματα και ένα εντυπωσιακό βιτρό στον ουρανό σας μεταφέρουν νοητά σε πραγματικά μεγαλοπρεπείς εποχές.

BALI, Ινδονησία

hanging gardens indonesia swimming pools.adapt.1190.1

Το ξενοδοχείο ονομάζεται Hanging Gardens –Κρεμαστοί Κήποι δηλαδή. Και κοιτάζοντας τη φωτογραφία καταλαβαίνετε γιατί. Το μπαλινέζικο τροπικό δάσος του ποταμού  Ayung που περιβάλει την πισίνα μετατρέπει τις βουτιές σε αυτή την πισίνα σε εμπειρία ζωής.

MAUI, Χαβάη

hibiscus hawaii swimming pools.adapt.676.1

Δεν είναι απλά μια πισίνα. Είναι ένα σύμπλεγμα από πισίνες έκτασης 5.000 τ.μ. χρειάστηκαν 600,000 ψηφίδες για το εντυπωσιακό αυτό ψηφιδωτό του Ιβίσκου. Παιδιά δεν επιτρέπονται. Υπάρχουν έξι καταρράκτες, τρία τζακούζι, ακόμα και ασανσέρ.

SWEIMEH, Ιορδανία 

kempinski hotelishtar jordan swimming pools.adapt.1190.1

Στην Ιορδανία βρέχει περίπου 15 μέρες τον χρόνο. Οι πισίνες δεν είναι απλά διακοσμητικές αλλά απαραίτητες στο Αμμάν. Στο ξενοδοχείο Kempinski Ishtar, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Ωκεανό ή πισίνα;

SAN SIMEON, Καλιφόρνια

neptune roman hearst castle california swimming pools.adapt.1190.1

Στο κάστρο του Hearst ο μεγιστάνας William Randolph Hearst χρειάστηκε πολύ κόπο και χρήμα για να πείσει την αρχιτέκτονα Julia Morgan, το 1924, να του σχεδιάσει την ποσειδώνια πισίνα που ονειρευόταν. Εκείνη τελικά δημιούργησε ένα κατασκευαστικό θαύμα που θυμίζει αρχαία ρωμαϊκά λουτρά.

SANTIAGO, Χιλή

san alfonso del mar chile swimming pools.adapt.1190.1

Το resort του San Alfonso del Mar στο Santiago της Χιλής, ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο μέχρι το 2015. Έχασε τα πρωτεία αλλά όχι και τις χάρες που προσφέρουν οι πισίνες του με θεα τον Ειρηνικό ωκεανό.