Πάρε και εσύ ένα τασάκι παραλίας ∙ μπορείς. - Free Sunday
Πάρε και εσύ ένα τασάκι παραλίας ∙ μπορείς.

Πάρε και εσύ ένα τασάκι παραλίας ∙ μπορείς.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Medasset ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες», με σύνθημα «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και στην παραλία».

O Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλο σημειώνει πως παγκοσμίως παράγονται 6 τρισ. αποτσίγαρα το χρόνο και ότι από αυτά, τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους. 

Η Υπεύθυνη της εκστρατείας του   Medasset «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες», Κωνσταντίνα Κωστούλα, επισήμανε τον τεράστιο κίνδυνο που αποτελούν για το περιβάλλον οι γόπες αποτσίγαρων, καθώς κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό! Πολλά θαλάσσια ζώα, όπως ψάρια και χελώνες, καταπίνουν τα αποτσίγαρα γιατί τα μπερδεύουν με την τροφή τους. 

Οπότε πριν ξεκινήσεις για την παραλία προμηθεύσου ένα τασάκι παραλίας. Είναι άποψη, έχει στυλ και κοστίζει λιγότερο από 2Ε. Δεςεδώ .

Κι αν θες να είσαι και στην παραλία Θρύλος δες εδώ το τασάκι παραλίας που έχει στην μπουτίκ του ο μπασκετικός Ολυμπιακός.

http://officialstore.olympiacosbc.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30842

Σίγουρα δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μεταξύ των χωρών όπου ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος παραμένει επί χρόνια ανεφάρμοστος. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, οι Έλληνες, αν και έχουν πέσει από το «βάθρο» με τους πιο θεριακλήδες της Ευρώπης, συνεχίζουν να κατέχουν την πρωτιά στο παθητικό κάπνισμα. Το 27,3% των Ελλήνων δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές, και το 5,2% περιστασιακοί, ενώ στις «κρίσιμες» για την εγκαθίδρυση της καπνιστικής συνήθειας ηλικίες από 15 έως 24 ετών, καθημερινά δηλώνει ότι καπνίζει το 18,5% και περιστασιακά το 7,1%.