Ώρα για Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Ώρα για Θεσσαλονίκη

Ώρα για Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Κινηματογάφου ξεκίνησε. Ώρα και εμείς να επισκεφτούμε την ωραία του Θερμαϊκού. Τα καλύτερα της πόλης όπως τα καταγράψαμε στο Instagram.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο γεννήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία και τη γενναιοδωρία μιας κοινότητας φιλότεχνων, φιλοξενεί μια συναρπαστική συλλογή έργων από σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς του 20ού αιώνα (όπως Niki de Saint Phalle, Γιάννης Γαΐτης), καθώς και σύγχρονες θεματικές εκθέσεις.

 

Minimal▫ #skg #thessaloniki #instagreece #instalifo #citybook #vsco_greece #minimal_perfection #museumexploring

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη α n α s t α s i α (@ana_ssa_) στις

Το κατάστημα της εταιρείας ΕΡΓΟΝ με το όνομα “Αγορά”, άνοιξε τις πόρτες του στο γαστρονομικό κοινό της πόλης πριν δυο χρόνια. Σε 1.000 τετραγωνικά, στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ, φιλοξενεί πλέον όχι μόνο τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών (τυριά, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού, βότανα, ζυμαρικά, ελληνικά παγωτά) και το μεζεδοπωλείο, αλλά επιπλέον διαθέτει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, φούρνο, μανάβικο και το “3rd wave” καφέ σε συνεργασία με την Taf, του πρωτοπόρου Γιάννη Ταλούμη: Ένα μυρωδάτο στέκι που εντάσσεται στο νέο κίνημα από τη Νέα Υόρκη όπου η ποικιλία του καφέ, το καβούρντισμα και η εκχύλιση του καφέ λαμβάνουν φετιχιστικές διαστάσεις.

 

On Sundays we brunch...#sundaysgoals #ergonagora #skg #skgstories

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martha® (@martha__js) στις

Μπαρ και ψησταριά το Λούπινο υπόσχεται να σας πάει ένα ταξίδι στον κόσμο της γεύσης , σε ένα απίστευτο περιβάλλον με προσεγμένα πιάτα, στα Λαδάδικα.

 

#loupino #burger #katouni 4 #ladadika

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loupino.thessaloniki (@loupino.skg) στις

Τσάντες από 100% βαμβακερό πανί, ανθεκτικές, πρακτικές, εύχρηστες, ιδανικές για τις καθημερινές σας αγορές αλλά και δερμάτινα αξεσουάρ στο Beachound Accessories, για εναλλακτικά ψώνια.

 

?? Αποστολές με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα. #beahoundcollection #skg #thessaloniki #instadaily #totebag #canvasbag

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beahound Accessories (@beahoundaccessories) στις

Το πολυτελές ξενοδοχείο The Excelsior, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, ακόμα και αν είναι εκτός budget σας αξίζει μια επίσκεψη. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριοχτίστηκε το 1924 και ανακαινίστηκε πρόσφατα εξ ολοκλήρου, διατηρώντας όμως την παραδοσιακή του πρόσοψη. Ο εσωτερικός σχεδιασμός, η διαρρύθμιση και η διακόσμηση αιχμαλωτίζουν το βλέμμα με το γούστο και την άμεμπτη αισθητική τους.

Στην Θεσσαλονίκη πάει το ασπρόμαυρο, για αυτό όσοι χρήστες του Instagram ποστάρετε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας κάντε το με το hashtag bnw_thessaloniki.

Η Αγορά Μοδιάνο που περιβάλλεται από τις οδούς Αριστοτέλους, Ερμού, Κομνηνών και Βασιλέως Ηρακλείου, χτίστηκε από τον μηχανικό Ελί Μοδιάνο το 1922 και στεγάζει κυρίως καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κ.ά), αλλά και κάποιες ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ. Εδώ θα πάρετε το αυθεντικό κλίμα της πόλης.

 

Μarché couvert de Thessalonique #thessaloniki #greece #grèce #marché #farmersmarket

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MaryAthenes (@maryathenes) στις

Η Θεσσαλονίκη έχει ήδη φορέσει Χριστουγεννιάτικα. Η βιτρίνα του Αmelie Home Collection στην Καλαμαριά είναι ένα καλό παράδειγμα. με υπέροχα κομμάτια μεγάλων Ευρωπαϊκών οίκων. Υπέροχα φωτιστικά και απλίκες, καθρέφτες, πανέμορφα έπιπλα Country Chic, μικρά και μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα που με τη φινέτσα και την ισορροπημένη αισθητική τους, ταιριάζουν τόσο στο μοντέρνο όσο και στο κλασσικό σπίτι.

 

#kalimera #bonjour #goodmorning #gutentag #ourstore #frenchstyle #countrychic#countrylife #christmastime #christmasdecorations #sofa #chairs #coffeetable #???#thessaloniki #??? #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lita Varsakopoulou (@amelie_home_collection_) στις

Κοντά στον καταπράσινο περίβολο του Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, θα βρείτε μερικά από τα πιο ρομαντικά μαγαζιά, όπως το στυλάτο Cin Cin με τα πρωτότυπα κοκτέιλ, που αποτελεί σχετικά πρόσφατη προσθήκη στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

 

The right time for a long drink in our backyard! #drinkcincin #eatcincin #cincin #iktinou22 #thessaloniki #barwithoutbar #joinus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cin Cin (@cincin.skg) στις

Περί τα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα, οι εύποροι χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης συμβίωναν αρμονικά κατοικώντας στις μεγαλοπρεπείς βίλες της περιοχής που ήταν γνωστή ως «Εξοχές». Σε μία από τις ωραιότερες εξ αυτών, την αρ νουβό Κάζα Μπιάνκα –δημιούργημα του Ιταλού αρχιτέκτονα Pierro Arrigoni– στεγάζεται τώρα η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκηςπου φιλοξενεί σύγχρονες θεματικές εκθέσεις, μια μόνιμη συλλογή υπέροχων έργων του Νικολάου Γύζη, καθώς και σπάνιες βυζαντινές εικόνες.

 

Nikolaos Gyzis, The drawings #municipalgallerythessaloniki #casabiancathessaloniki #nikolaosgyzis #thessalonikidimitria

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Fotiadou ?☀️? (@joanna_fotiadou) στις