7 ευρωπαϊκές πόλεις για υποψιασμένους - Free Sunday
7 ευρωπαϊκές πόλεις για υποψιασμένους

7 ευρωπαϊκές πόλεις για υποψιασμένους

Reine, Νορβηγία Στο Reine που βρίσκεται στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας συμβαίνει ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο όλοι θα θέλαμε να είμαστε μάρτυρές του τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.Αυτός είναι και ο λόγος που προσελκύει τόσους τουρίστες κάθε χρόνο παρά το δυσπρόσιτο της τοποθεσίας του. Τι συμβαίνει λοιπόν σ αυτή την μικρή πόλη με τους 300 κατοίκους και τα πολύχρωμα σπιτάκια; Όταν πέσει η νύχτα κάνει την εμφάνισή του, το βόρειο σέλας! Το βόρειο σέλας είναι ένα φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων (κατά κύριο λόγο ηλεκτρονίων αλλά και πρωτονίων) στο διάστημα, που παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της γης και όπως μεταφέρονται προς το βόρειο πόλο αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί στον ουρανό μία σειρά από ιριδίζοντα χρώματα όπου κινεί το ενδιαφέρων πολλών ταξιδιωτών, ώστε να προγραμματίζονται και ειδικές εκδρομές για όσους θέλουν να παρατηρήσουν το φαινόμενο!

 

#reine #night #reinefjorden #nightphotography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 0vE (@over_engen) στις

Colmar, Γαλλία Μπαλκόνια ανθισμένα, γραφικά σοκάκια και ένα μικρό κανάλι σας περιμένουν σ’ ένα από τα 9 ευρωπαϊκά θαύματα, σύμφωνα με το CNN. Η γαλλική επαρχία κρύβει πολύτιμους θησαυρούς. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το Στρασβούργο θα το βρείτε. Είναι το Colmar και σας περιμένει. Στο πασίγνωστο «δρόμο του κρασιού» το ταξίδι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μεθυστικό! Το Colmar βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Γαλλίας και φιλοξενεί περίπου 65.000 κατοίκους. Από τον 9ο μ.Χ. αιώνα η πόλη αυτή ευημερεί χάριν της αμπελουργίας και της βιομηχανικής ανάπτυξης, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο τουρισμός της.

Hallstatt, Αυστρία Το Χάλστατ είναι χωριό στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee). Το Χάλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Sintra, Πορτογαλία «Η παραμυθένια πόλη» ξεπερνά και τις πιο υψηλές προσδοκίες. Μόλις μισή ώρα από τη Λισαβόνα είναι μια καταπράσινη κωμόπολη, με πλακόστρωτα σοκάκια και κάστρα. Ε, πώς να μην ερωτευτείς κάθε γωνιά; Πώς να μην κοντεύεις να ζαλιστείς αφού γυρνάς το κεφάλι σου συνεχώς δεξιά και αριστερά;

Giethoorn, Ολλανδία Βρίσκεται στην ολλανδική επαρχία του Overijssel, στο κεντροανατολικό τµήµα της χώρας, και είναι γνωστό και ως «Βενετία της Ολλανδίας». Σίγουρα θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο το αποκαλούν έτσι. Μάθετε λοιπόν ότι το συγκεκριµένο χωριό δεν έχει καθόλου δρόµους (εκτός από ένα µονοπάτι για ποδήλατα). Οι µετακινήσεις σας εδώ θα είναι πλωτές, µε βάρκες, σε κανάλια που αγγίζουν ακόµα και τα 7,5 χλµ., ενώ το βάθος τους µόλις το 1 µ.! Απολαύστε την ηρεµία και τη γαλήνη που επικρατεί σε αυτό το µέρος ελλείψει αυτοκινήτων και κάθε είδους µεταφορικών µέσων, µε εξαίρεση φυσικά τις βάρκες που θα σας µεταφέρουν από κανάλι σε κανάλι. Θαυµάστε το εντυπωσιακό σκηνικό, µε τα παραδοσιακά σπίτια χτισµένα πάνω σε νησάκια που επικοινωνούν µεταξύ τους µόνο µε ξύλινες γέφυρες και αδράξτε την ευκαιρία για να νιώσετε εντελώς αποκοµµένοι για λίγο από την καθηµερινότητά σας.

 

The true silence and inner peace. 最初最純樸的美好。 學校付我錢我也不會想離開這。 #giethoorn #netherlands #reflection

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 張仲廷『Willy Chang』 (@_willy524) στις

Gruyères, Ελβετία Το χωριό Γκρυγιέρ είναι χτισμένο στους πρόποδες των Άλπεων, απέχει 121 χιλιόμετρα από τη Γενεύη και είναι διάσημο για το τοπικό τυρί του. Σύμφωνα με το μύθο, ο ιδρυτής του ο Γκρουέριος αναζητώντας μια καινούρια γη, έφτασε σε ένα λόφο, προστατευμένο από βουνά, όταν ξαφνικά ένας ερωδιός πέταξε από πάνω του. Θεωρώντας το ως σημάδι, αποφάσισε ότι αυτό θα ήταν το λάβαρο του μεσαιωνικού χωριού που φέρει το όνομά του. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, ωστόσο ιδιαίτερα το χειμώνα το λευκό τοπίο μεταμορφώνει το Γκρυγιέρ.

 

2/3?? #ChâteauDeGruyères ? #Gruyères ? #Friburgo #Schweiz #Suisse #Svizzera #Zvizra #Schwiz #Switzerland #Suiza 2017.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristian Greenhill Schifferli (@cristian_greenhill) στις

Dinant, Βέλγιο Φωλιασμένη ανάμεσα στον ποταμό Meuse και τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν από πίσω, η μικροσκοπική πόλη Ντινάντ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της. Βρίσκεται στη βελγική επαρχία Ναμύρ και είναι γνωστή για την ακρόπολη και την εκκλησία της με το καμπαναριό σε σχήμα αχλαδιού. Αξίζει να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, το παλάτι του Μεγάλου Δούκα και τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Για να φτάσει κανείς στο φρούριο του 1815 μπορεί να περπατήσει τα 450 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή ή να επιλέξει να ανέβει με το τελεφερίκ.

 

Viajando um pouco mais ao sul de Bruxelas, cheguei a essa linda cidadezinha belga chamada Dinant! Já ouviram falar nela? . Dinant é terra natal de Adolphe Sax, criador do saxofone. A cidade tem muito orgulho disso e há vários instrumentos estilizados espalhados por suas ruas, além de um museu totalmente dedicado a esse inventor. . ? @sabedojoao . #dinant #belgica #belgium #belgique #europa #europe #sax #adolphesax #saxofone #music #musician # musica #summer #worldtrip #worldtravel #rtw #voltaaomundo #beautiful #trip #viagem #mochileiro #mochilando #mochilao #backpacking #backpacker #traveller #viajante #explore #viajar #sabedojoao

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sabe do João? ??✈ (@sabedojoao) στις