Bibury, το χωριό της Αγγλίας που μοιάζει με παρααμύθι - Free Sunday
Bibury, το χωριό της Αγγλίας που μοιάζει με παρααμύθι

Bibury, το χωριό της Αγγλίας που μοιάζει με παρααμύθι

 Η λέξη «παραμυθένιο» ταιριάζει σίγουρα σε αυτό το χωριό της Αγγλίας με τις εικόνες του να σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Γι' αυτό το λόγο αποτελεί και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της περιοχής.

 

Bibury, a fairy tale village??‍♀️☘️??‍♀️ #bibury #cotswolds #england #gezelimgorelim #travelgram #traveladdict

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??ilk?ay (@ilksincr) στις

Χτισμένο στις δύο όχθες του ποταμού Coln, ο οποίος είναι παραπόταμος του Τάμεση, το Bibury ξεχωρίζει λόγω του πανέμορφου φυσικού τοπίου που το περιβάλλει αλλά και της ιδιαίτερης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του. Αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όσους επισκέπτονται την επαρχία της Αγγλίας οι οποίοι απολαμβάνουν την ηρεμία και τη φύση των αγροτικών χωριών.

 

Bibury ? . . . #bibury #cotswolds #troutfarm #beautifulplaces #vacation #travel #visitcotswolds #england

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cotswold Travel Planner (@cotswoldstravelplanner) στις

Ο επισκέπτης θα διασχίσει όμορφα μονοπάτια μέσα σε πράσινους λόφους και θα συναντήσει γραφικά μέρη με ποτάμια σε ένα ονειρικό σκηνικό. Το Bibury αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό ενώ πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το πιο όμορφο χωριό της Αγγλίας. Όλες οι εποχές του χρόνου έχουν όμως να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον επισκέπτη, η άνοιξη με τα ανθισμένα λουλούδια της, το καλοκαίρι με τον ζεστό ήλιο και ο χειμώνας με τις καμινάδες να καπνίζουν.

 

Evening English sunshine ☀️ #bucolic #englishcountryside #bibury #troutfarm #troutfishing

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Drane (@drane.sarah) στις

Τα πέτρινα σπίτια, που χτίστηκαν από το 1300 και μετά δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο και κάνουν το χωριό να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Το χωριό με τα σπίτια με τις μελί αποχρώσεις και τις απότομα κεκλιμένες στέγες που κάποτε φιλοξενούσαν τις υφάντρες. Το Bibury με τις ομορφιές του έγινε ιδιαίτερα γνωστό μέσα από διάφορες ταινίες, ενώ οι τουρίστες που το επιλέγουν περισσότερο είναι οι Ιάπωνες.

Εκτός όμως από τη φύση, τα παραδοσιακά σπίτια και τα όμορφα αρμονικά τοπία, οι επισκέπτες που φτάνουν σε αυτό το μέρος της Αγγλίας απολαμβάνουν έναν ιδιαίτερα γαλήνιο τρόπο διασκέδασης, από τα παραδοσιακά καφέ με τους ντόπιους μέχρι τις παμπ που διασκεδάζουν τους επισκέπτες στους χαλαρούς ρυθμούς που επιβάλλει η ήσυχη περιοχή. Εξάλλου φτάνοντας κανείς στο Bibury ξέρει ότι αυτό που θα τον γοητεύσει και θα τον κερδίσει, κάνοντάς τον να επιστρέψει ξανά εκεί στο μέλλον είναι οι περίπατοι σε ένα παραδεισένιο μέρος όπου το μόνο που μπορεί να «ταράξει» ίσως την ηρεμία είναι το κελάηδισμα των πουλιών.