Στους Δελφούς θα συναντήσετε τους θεούς - Free Sunday
Στους Δελφούς θα συναντήσετε τους θεούς

Στους Δελφούς θα συναντήσετε τους θεούς

Στους Δελφούς θα βιώσετε την αρμονία που δένει ανθρώπους και θεούς. Το μεγαλείο και η γαλήνη του δελφικού τοπίου δεν χωρά σε φωτογραφίες. Τα συναισθήματα, που γεννά ο ιερός χώρος, δεν περιγράφονται με λέξεις. Στους Δελφούς συναντήθηκαν οι αετοί που έστειλε ο Δίας, για να υποδείξουν τον «ομφαλό της γης».

Σε αυτή τη γωνιά της Κεντρικής Ελλάδας ίδρυσε ο θεός Απόλλωνας το ιερό του, σκοτώνοντας τον δράκοντα Πύθωνα. Στους Δελφούς θα βιώσετε την αρμονία που δένει ανθρώπους και θεούς. Το μεγαλείο και η γαλήνη του δελφικού τοπίου δεν χωρά σε φωτογραφίες. Τα συναισθήματα, που γεννά ο ιερός χώρος, δεν περιγράφονται με λέξεις. Στους Δελφούς συναντήθηκαν οι αετοί που έστειλε ο Δίας, για να υποδείξουν τον «ομφαλό της γης». Σε αυτή τη γωνιά της Κεντρικής Ελλάδας ίδρυσε ο θεός Απόλλωνας το ιερό του, σκοτώνοντας τον δράκοντα Πύθωνα. 


Εδώ υπήρξε το πιο ονομαστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Το Δελφικό τοπίο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1972, και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι ένα δώρο της Ελλάδας προς την ανθρωπότητα. Εδώ θα υποκλιθείτε σε ό,τι έφτιαξαν άνθρωποι και φύση μαζί, δημιουργήματα υπεράνω τόπου και χρόνου. Θα ανακαλύψετε τον βαθύτερο εαυτό σας, θα νιώσετε τη δύναμη των ανθρώπων και την ενέργεια των θεών. Και θα φύγετε με τους δικούς σας χρησμούς.

Αξίζει να δείτε στους Δελφούς 

Η μυθολογία πίσω από έναν τόπο-μύθο Μύθοι, ιστορία και αλήθεια πλέκονται, για να εγκωμιάσουν το μεγαλείο των Δελφών! Κατά τη μυθολογία, ο Δίας έστειλε δύο αετούς από αντίθετες κατευθύνσεις, για να υποδείξουν το κέντρο του κόσμου. Συναντήθηκαν στους Δελφούς, τον «ομφαλό της γης». Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση, στους Δελφούς υπήρχε ένα ιερό, αφιερωμένο στη θεά Γη, με φύλακα τον δράκοντα Πύθωνα. 


Ο Απόλλωνας, μεταμορφωμένος σε δελφίνι, έφθασε στο επίνειο των Δελφών, την Κίρρα, σκότωσε τον Πύθωνα και ίδρυσε το δικό του ιερό, το ναό του Απόλλωνα. Το μαντείο των Δελφών υπήρξε σπουδαίο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο από τον 6ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. και επιβράβευε τους «θεοπρόπους» με χρησμούς που θεωρούνταν οι πιο αξιόπιστοι. Οι αρχαίοι προσκυνητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους με δεκάδες λαμπρά αναθήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Το Δελφικό τοπίο: ταξίδι στον τόπο των θεών Εδώ θα νιώσετε τη θεϊκή παρουσία: στην Κεντρική Ελλάδα, δύο θεόρατοι βράχοι στέκουν στα πόδια του Παρνασσού -οι Φαιδριάδες.

Εκεί το μαντείο και το ιερό του Απόλλωνα. Η γύρω περιοχή από την Αράχωβα ως την Κίρρα, ένας απέραντος χρυσοπράσινος ελαιώνας. Αυτό είναι το περίφημο «Δελφικό τοπίο». Γλυκό, μα άγριο, υποβλητικό και φιλόξενο, μοιάζει να υπακούει σε μια άυλη παρτιτούρα που κατακλύζει την ψυχή με τη μουσική των θεών.


Ο ναός του Απόλλωνα, το Θέατρο και το Στάδιο 

Σαν προσκυνητής των αρχαίων χρόνων, θα περπατήσετε την Ιερά Οδό ως τον μεγαλόπρεπο ναό του Απόλλωνα που κόσμησαν Αθηναίοι γλύπτες. Στα βάθη του, το άδυτο όπου η Πυθία έδινε τους χρησμούς της. Γεμάτος από μνημεία και «θησαυρούς» που αφιέρωσαν οι πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, ηγεμόνες ή απλοί άνθρωποι, ο χώρος όλος εκλύει ακόμη μια μοναδική ενέργεια. Θα σταθείτε και θα θαυμάσετε ώρα πολλή τα ερείπια του ναού, που υψώνεται από το 330 π.Χ., στη θέση παλαιότερου δωρικού ναού που είχε κτιστεί το 505 π.Χ. Βόρεια του ιερού θα βρείτε το θέατρο, που φιλοξενούσε μουσικούς και δραματικούς αγώνες. Ακόμη ψηλότερα, σε ένα τοπίο εντυπωσιακό, το Στάδιο όπου διοργανώνονταν τα αθλητικά αγωνίσματα... Μια αρχαία διαδρομή, μια ιστορία εντυπωσιακή, μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά.

 

«ΔΕΛΦΟΙ ΑΠΕΔΩΚΑΝ ΝΑΞΙΟΙΣ ΤΑΝ ΠΡΟΜΑΝΤΗΙΑΝ ΚΑΤΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΘΕΟΛΥΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΟΝΤΟΣ ΕΠΙΓΕΝΕΟ».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andreas farkonas (@afarkonas) στις


Η Κασταλία πηγή του εξαγνισμού 

Σε ένα τοπίο θεϊκής ομορφιάς στη χαράδρα των Φαιδριάδων, στη ρίζα του βράχου Φλεμπούκου, θα επισκεφθείτε την Κασταλία πηγή. Εδώ πλενόταν και εξαγνιζόταν η Πυθία, οι ιερείς, αλλά και όσοι ζητούσαν χρησμό. Η ιστορία της παλαιότερης κρήνης μακρά, καθώς χρονολογείται από τον 6ο αι. π.Χ. Τον 1ο αι. π.Χ., πιο κοντά στην πηγή δημιουργήθηκε η «Κασταλία του βράχου». Εκεί σκαλίστηκαν εσοχές, για να αφήνουν οι πιστοί τα αφιερώματά τους στη νύμφη Κασταλία... Βρίσκεστε στην «πηγή» του μύθου.

 

?? Greece 2018 - #delphi #greece #panorama #column

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Rosati (@albertorosat) στις

Πηγή: discovergreece