Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε αυτό το καινούριο κέντρο για Γιόγκα στην Μάνη - Free Sunday
Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε αυτό το καινούριο κέντρο για Γιόγκα στην Μάνη

Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε αυτό το καινούριο κέντρο για Γιόγκα στην Μάνη

Το Zen Rocks είναι ένα μοναδικό κέντρο για retreats, που ανοίγει τις πόρτες του στην καρδιά της Μάνης.  Προσφέρει Retreats/ Εβδομάδες Διακοπών με Γιόγκα, Πιλάτες, Προγράμματα Υγείας και Διαλογισμού Ζεν, προσκαλώντας από αρχάριους έως έμπειρους μαθητές να απολαύσουν καθημερινή πρακτική άσκηση, χαλάρωση, κολύμπι, εξαιρετικό εποχιακό φαγητό και τέλεια αποκατάσταση υγείας και ευεξίας μέσα σε έναν υπέροχο ελαιώνα.

Οι ολοκαίνουργιες, κομψές αλλά απλές και γειωμένες εγκαταστάσεις του Zen Rocks είναι η πραγμάτωση του ονείρου της Βιβής Λέτσου, εκπαιδεύτριας Γιόγκα, Πιλάτες και διαλογισμού και του Eraj Shakib, ιδιοκτήτη του Avocado Vegetarian Café, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.  Η Βιβή και ο Eraj άφησαν τις καριέρες τους στον κινηματογράφο και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα στην Καλιφόρνια και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν  το όνειρό τους που ήταν η δημιουργία βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αρχικά δημιούργησαν ένα κέντρο για εκπαίδευση Yoga και Pilates, το NYSY Studios, αργότερα άνοιξαν το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado Vegetarian Café και τώρα το Zen Rocks Mani Retreat in Nature. Το ιδανικό μέρος το οποίο προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τα καλύτερα στοιχεία της Ελλάδας (την θάλασσα, την ησυχία και την όμορφη φύση) δίνοντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναζωογονηθούν μέσα από τη Γιόγκα, το Πιλατες και τον Διαλογισμό, καθώς και αθλήματα στη φύση όπως καγιάκ, ποδηλασία, πεζοπορία κλπ.

2 min

Το Zen Rocks προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία για άσκηση και αναζωογόνηση, συνδυάζοντας την κομψή ομορφιά του Zen, την απόλυτη ησυχία, την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και την εγγύτητα σε καλές παραλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη της Καλαμάτας και σε άλλα όμορφα παραθαλάσσια χωριά. Το Zen Rocks, βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα και προσφέρει μια ολοκληρωμένη χορτοφαγική μεσογειακή κουζίνα με φρέσκα ντόπια βιολογικά προϊόντα και βιολογικό ελαιόλαδο του κτήματος  και της περιοχής.

3 min

Ανοίγοντας πιλοτικά το καλοκαίρι του 2017, στο Zen Rocks διοργανώθηκαν μερικά πολύ επιτυχημένα Retreats που συνδύασαν τη Γιόγκα και την Ayurveda. Το 2018 το Zen Rocks προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο Retreats με δασκάλους από διάφορα μέρη του κόσμου για εβδομαδιαία προγράμματα άσκησης, διαλογισμού, κολύμβησης και αποκατάστασης.

 4 min

Τι προσφέρει το Zen Rocks στους καθηγητές και τους μαθητές γιόγκα:

-  Ένα μοναδικό χώρο αφιερωμένο στην πρακτική της γιόγκα και τον διαλογισμό

- Ολοκληρωμένες υπηρεσίες οργάνωσης Retreats για δασκάλους και στούντιο Γιόγκα

- Αμέτρητες ευκαιρίες ξεκούρασης. Δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι και διαλογιστές: Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ανάπαυλα και αποκατάσταση σε ένα μοναδικό ιδιωτικό καταφύγιο.

- Tailor made διακοπές για άτομα, επιχειρήσεις και γκρουπ.

Τοποθεσία:

Το Zen Rocks βρίσκεται σε ένα λόφο με ατελείωτους ελαιώνες, με θέα την καταγάλανη θάλασσα της χερσονήσου της Μάνης, διάσημη για την ορεινή ομορφιά της, τα παρθένα παραθαλάσσια χωριά και τις πανέμορφες παραλίες της. Τα παρακάτω 3 χωριά: Καλλιάνεικα, Δολίοι και Σταυροπηγίον σχηματίζουν ένα τρίγωνο γύρω από τους βράχους του Zen Rocks και χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά με το αυτοκίνητο για να βρεθεί κάποιος στον πολιτισμό, ανάμεσα σε κόσμο.

Μερικά από τα καλύτερα μέρη για κολύμπι στον κόσμο είναι σε απόσταση μόνο λίγων λεπτών με το αυτοκίνητο από το Zen Rocks. Ο Καζαντζάκης έγραψε στην Μανή τον "Ζορμπά", καθώς ο ήρωας του κατοικούσε εδώ. Ο θρυλικός Βρετανός συγγραφέας Patrick Leigh Fermor αφιέρωσε ένα ολόκληρο βιβλίο, με τίτλο "Μάνη" στην περιοχή, πριν εγκατασταθεί εδώ για το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτός ο ταξιδιωτικός συγγραφέας / λάτρης των ταξιδιών, κατέληξε ότι η Μάνη είναι ένας τόπος ιδιάζουσας ομορφιάς, γοητείας και χαρακτήρα, μοναδικές σε όλο τον πλανήτη.

Οι οικοδεσπότες σας στο Zen Rocks, η Βιβή και ο Eraj σας προσκαλούν να απολαύσετε την απόλυτη ομορφιά της φύσης, να κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες, να περπατήσετε, να πεζοπορήσετε, να επισκεφτείτε κοντινά γοητευτικά χωριά, αρχαίες τοποθεσίες και βυζαντινές εκκλησίες ή απλά να χαλαρώσετε και να αφήσετε τη μαγική ουσία αυτού του τόπου να σας θεραπεύσει.

5 min

Γιόγκα και πρακτική διαλογισμού:

Το Zen Rocks σας δίνει την ευκαιρία να εστιάσετε σε μια βαθιά και θεραπευτική πρακτική γιόγκα. Η γη στην Μανή έχει πολύ ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε το νευρικό σας σύστημα να εγκλιματιστεί στην ηρεμία και την γαλήνη της φύσης της Μάνης. Στο Zen Rocks σας παρέχονται χαλάκια γιόγκα και μαξιλάρια διαλογισμού καθώς και τα απαραίτητα βοηθήματα όπως ζώνες και μπλοκ.

Πώς να έρθετε στο Zen Rocks

  • Από το Αεροδρόμιο της Αθήνας

Όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες πετούν προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριο Βενιζέλο. Το Zen Rocks είναι περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Μπορούμε να κανονίσουμε διωτική μεταφορά για εσάς και την ομάδα σας, ή μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να οδηγήσετε μόνοι σας και να φτάσετε στο Zen Rocks. Η διαδρομή είναι όμορφη και μπορείτε να απολαύσετε μια γρήγορη διαδρομή στον νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Καλαμάτας ή να κάνετε στάσεις σε μέρη όπως οι Αρχαίες Μυκήνες, η Αρχαία Νεμέα, η πόλη του Ναυπλίου και η πόλη της Καλαμάτας.

  • Πτήσεις προς / από Καλαμάτα

Όλο και περισσότερες επιλογές υπάρχουν είτε απευθείας είτε μέσα από πτήσεις transit προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης, πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα πτήση από την Αθήνα προς το περιφερειακό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η πτήση είναι λιγότερο από μισή ώρα και για την ώρα οι τιμές  είναι πολύ λογικές.

www.zenrocksmaniretreat.com