Zen Rocks Mani Retreat in Nature: Ένα κέντρο για Γιόγκα, Αθλητισμό & Ζεν Διαλογισμό - Free Sunday
Zen Rocks Mani Retreat in Nature: Ένα κέντρο για Γιόγκα, Αθλητισμό & Ζεν Διαλογισμό

Zen Rocks Mani Retreat in Nature: Ένα κέντρο για Γιόγκα, Αθλητισμό & Ζεν Διαλογισμό

Οι εναλλακτικές διακοπές τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει το νέο trend, τις προτιμά όλο και περισσότερο κόσμος και φυσικά η αψεγάδιαστη ομορφιά της  Ελλάδας την κάνει ένας από τους τοπ προορισμούς!

Οταν μιλάμε για εναλλακτικό τουρισμό δύο είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητάμε: την αυθεντικότητα και την επαφή με τη φύση.

Όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά τέτοιου τύπου διακοπές που συνδυάζονται  με την αποτοξίνωση, το διαλογισμό, τη yoga και γενικότερα  τη βελτίωση ποιότητας ζωής και ηρεμίας.

Το Zen Rocks είναι ένα μοναδικό κέντρο για retreats, που ανοίγει τις πόρτες του στην καρδιά της πανέμορφης Μάνης, έτοιμο να μοιραστεί μαζί σας την πιο zen και αυθεντική εμπειρία της ζωής σας!   Προσφέρει Retreats/ Εβδομάδες Διακοπών με Γιόγκα, Πιλάτες, Προγράμματα Υγείας και Διαλογισμού Ζεν, προσκαλώντας από αρχάριους έως έμπειρους μαθητές να απολαύσουν καθημερινή πρακτική άσκηση, χαλάρωση, κολύμπι, εξαιρετικό εποχιακό φαγητό και τέλεια αποκατάσταση υγείας και ευεξίας μέσα σε έναν υπέροχο ελαιώνα.

3 min

Ανακαλύψτε τον ανώτερο σας εαυτό μέσα από τη yoga και τη μαγεία της φύσης!

Επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας με τη λιτή και μοναδική  όμορφιά  που μπορεί να σας προσφέρει η Μάνη και  το Zen Rocks!

Οι καινούργιες, κομψές αλλά απλές και γειωμένες εγκαταστάσεις του Zen Rocks είναι η πραγμάτωση του ονείρου της Βιβής Λέτσου, εκπαιδεύτριας Γιόγκα, Πιλάτες και διαλογισμού και του Eraj Shakib, ιδιοκτήτη του Avocado Vegetarian Café, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.  Η Βιβή και ο Eraj άφησαν τις καριέρες τους στον κινηματογράφο και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα στην Καλιφόρνια και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν  το όνειρό τους που ήταν η δημιουργία βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αρχικά δημιούργησαν ένα κέντρο για εκπαίδευση Yoga και Pilates, το NYSY Studios, αργότερα άνοιξαν το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado Vegetarian Café και τώρα το Zen Rocks Mani Retreat in Nature. Το ιδανικό μέρος το οποίο προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τα καλύτερα στοιχεία της Ελλάδας (την θάλασσα, την ησυχία και την όμορφη φύση) δίνοντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναζωογονηθούν μέσα από τη Γιόγκα, το Πιλατες και τον Διαλογισμό, καθώς και αθλήματα στη φύση όπως καγιάκ, ποδηλασία, πεζοπορία κλπ.

4 min

Το Zen Rocks προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία για άσκηση και αναζωογόνηση, συνδυάζοντας την κομψή ομορφιά του Zen, την απόλυτη ησυχία, την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και την εγγύτητα σε καλές παραλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη της Καλαμάτας και σε άλλα όμορφα παραθαλάσσια χωριά. Το Zen Rocks, βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα και προσφέρει μια ολοκληρωμένη χορτοφαγική μεσογειακή κουζίνα με φρέσκα ντόπια βιολογικά προϊόντα και βιολογικό ελαιόλαδο του κτήματος  και της περιοχής.

Ανοίγοντας πιλοτικά το καλοκαίρι του 2017, στο Zen Rocks διοργανώθηκαν μερικά πολύ επιτυχημένα Retreats που συνδύασαν τη Γιόγκα και την Ayurveda. Το 2018 το Zen Rocks προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο Retreats με δασκάλους από διάφορα μέρη του κόσμου για εβδομαδιαία προγράμματα άσκησης, διαλογισμού, κολύμβησης και αποκατάστασης.

7 min

Τι προσφέρει το Zen Rocks στους καθηγητές και τους μαθητές γιόγκα:

-  Ένα μοναδικό χώρο αφιερωμένο στην πρακτική της γιόγκα και τον διαλογισμό

- Ολοκληρωμένες υπηρεσίες οργάνωσης Retreats για δασκάλους και στούντιο Γιόγκα

- Αμέτρητες ευκαιρίες ξεκούρασης. Δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι και διαλογιστές: Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ανάπαυλα και αποκατάσταση σε ένα μοναδικό ιδιωτικό καταφύγιο.

- Tailor made διακοπές για άτομα, επιχειρήσεις και γκρουπ.

10 min

Τοποθεσία:

Το Zen Rocks βρίσκεται σε ένα λόφο με ατελείωτους ελαιώνες, με θέα την καταγάλανη θάλασσα της χερσονήσου της Μάνης, διάσημη για την ορεινή ομορφιά της, τα παρθένα παραθαλάσσια χωριά και τις πανέμορφες παραλίες της. Τα παρακάτω 3 χωριά: Καλλιάνεικα, Δολίοι και Σταυροπηγίον σχηματίζουν ένα τρίγωνο γύρω από τους βράχους του Zen Rocks και χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά με το αυτοκίνητο για να βρεθεί κάποιος στον πολιτισμό, ανάμεσα σε κόσμο.

Μερικά από τα καλύτερα μέρη για κολύμπι στον κόσμο είναι σε απόσταση μόνο λίγων λεπτών με το αυτοκίνητο από το Zen Rocks. Ο Καζαντζάκης έγραψε στην Μανή τον "Ζορμπά", καθώς ο ήρωας του κατοικούσε εδώ. Ο θρυλικός Βρετανός συγγραφέας Patrick Leigh Fermor αφιέρωσε ένα ολόκληρο βιβλίο, με τίτλο "Μάνη" στην περιοχή, πριν εγκατασταθεί εδώ για το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτός ο ταξιδιωτικός συγγραφέας / λάτρης των ταξιδιών, κατέληξε ότι η Μάνη είναι ένας τόπος ιδιάζουσας ομορφιάς, γοητείας και χαρακτήρα, μοναδικές σε όλο τον πλανήτη.

Οι οικοδεσπότες σας στο Zen Rocks, η Βιβή και ο Eraj σας προσκαλούν να απολαύσετε την απόλυτη ομορφιά της φύσης, να κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες, να περπατήσετε, να πεζοπορήσετε, να επισκεφτείτε κοντινά γοητευτικά χωριά, αρχαίες τοποθεσίες και βυζαντινές εκκλησίες ή απλά να χαλαρώσετε και να αφήσετε τη μαγική ουσία αυτού του τόπου να σας θεραπεύσει.

P1000700 min

Γιόγκα και πρακτική διαλογισμού:

Το Zen Rocks σας δίνει την ευκαιρία να εστιάσετε σε μια βαθιά και θεραπευτική πρακτική γιόγκα. Η γη στην Μανή έχει πολύ ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε το νευρικό σας σύστημα να εγκλιματιστεί στην ηρεμία και την γαλήνη της φύσης της Μάνης. Στο Zen Rocks σας παρέχονται χαλάκια γιόγκα και μαξιλάρια διαλογισμού καθώς και τα απαραίτητα βοηθήματα όπως ζώνες και μπλοκ.

P1000708 min

Κτήρια και δωμάτια

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 4 κτήρια/ πολυτελή καταλύματα στο Zen Rocks στα οποία μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του δασκάλου.

  1. 1. Βίλλα Esther: Ένα διώροφο κτίριο με δυο δίκλινα δωμάτια και ένα τρίκλινο δωμάτιο το καθένα με δικό του ιδιωτικό μπάνιο. Στη βίλλα υπάρχει μια μεγάλη κοινόχρηστη κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, όπου μπορείτε να ετοιμάσετε το τσάι ή τον καφέ σας και να αποθηκεύσετε τα καλούδια σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επίσης υπάρχει επιλογή να έχετε τον δικό σας ιδιωτικό σεφ που θα μαγειρεύει στην κεντρική αυτή κουζίνα για εσάς.
  2. 2. Βίλλα Athena: Επίσης ένα διώροφο κτίριο που διαθέτει 3 δωμάτια, πιστό αντίγραφο/ αδελφάκι της Villa Esther.

Και στα δυο παραπάνω κτήρια, οι επισκέπτες  μοιράζονται τα δίκλινα η τρίκλινα δωμάτια.

  1. 3. Το μικρό σπίτι των οικοδεσποτών, που διαθέτει λειτουργική κουζίνα με εξωτερική αυλή, όπου μπορείτε να απολύσετε τα γεύματα σας, al fresco, κάτω από τη σκιά των ελαιόδεντρων και χαρουποδεντρων!
  2. 4. Ο κοιτώνας στο πέτρινο σπίτι του Νικόλα όπου υπάρχουν δυο ξεχωριστοί και κομψοί κοιτώνες. Το καθένα έχει χωρητικότητα 4 ατόμων. Τα 2 δωμάτια στο Nikolas Stone House διαθέτουν 2 WCs και 2 ντους καθώς και μια με μικρή κουζίνα.
  3. 5. Ένα τροχόσπιτο που χρησιμοποιείτε σαν κατοικία για το προσωπικό.

P1000710 min

Χώροι για γιόγκα, πιλατες, άσκηση, διαλογισμό

  1. 1. ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ Η ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΙΛΛΕΣ:

Είτε της Βίλα Esther είτε της Athena.

Χωρητικότητα: 12-15 στρώματακια γιόγκα ανά μπαλκόνι ή βεράντα.

Σύνολο 5 διαθέσιμων χώρων για να διαλέξετε.

  1. 2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ YOGA DECK

Χωρητικότητα: 40-50 στρώματακια γιόγκα

  1. 3. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ-ΠΙΛΑΤΕΣ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Χωρητικότητα: 14 στρώματακια γιόγκα

Μασάζ

 κατόπιν ραντεβού συνεδρίες μασάζ ανάλογα με την προτίμηση σας: Deep Tissue, Ταϊλανδέζικο, Αγιουρβεδικο.

Γεύματα:

Τα σπιτικά μαγειρεμένα, χορτοφαγικά και / ή vegan γεύματα μπορούν να προετοιμαστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, από τοπικά εποχιακά προϊόντα που καλλιεργούνται στη γη του Zen Rocks ή σε γειτονικούς κήπους.

Μπορούν να προστεθούν στο μενού κατόπιν παραγγελίας γάλα κατσίκας, φρέσκα αυγά και φρούτα.

  

Στοιχεία επικοινωνίας:

Για ερωτήσεις ή κρατήσεις επικοινωνήστε στο:

NYSY Studios

Νίκης 25, Αθήνα

Τηλ. + (30) 210-32.32.004

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Zen Rocks in Mani

Ιστοσελίδα: www.zenrocksmaniretreat.com