Ώρα για Άνδρο - Free Sunday
Ώρα για Άνδρο

Ώρα για Άνδρο

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που αντιστέκεται στην επιστροφή στην χειμερινή ρουτίνα. Τα σαββατοκύριακα προσφέρονται για εξορμήσεις στα κοντινά, στην Αθήνα, νησιά. Στα αγαπημένα μας η Άνδρος, δυο ώρες από την Ραφήνα, τοι αριστοκρατικό νησί με την πλούσια ναυτιλιακή ιστορία και πολιτιστικό ενδιαφέρον, την πλούσια φύση και πολύ όμορφη αρχιτεκτονική. Δε θυμίζει νησί των Κυκλάδων, μοιάζει να έχει τον ολόδικό της χαρακτήρα, τη δική της ανεξαρτησία. Είναι ένα νησί που δε θα χορταίνεις να επισκέπτεσαι, καθώς και μόνο το μέγεθός του δε σου επιτρέπει να το ανακαλύψεις σε ένα μόνο ταξίδι.

Παραλίες στην Άνδρο

Άχλα: πρόκειται για την ωραιότερη, ίσως, παραλία της Άνδρου. Ψιλή άμμος, μικρό λευκό βότσαλο, μαγευτικά νερά, πλατάνια μέχρι λίγο πριν την άμμο κι ένα ποταμάκι που καταλήγει στην παραλία.
Της γριάς το πήδημα: ο μακρόστενος πέτρινος βράχος που ξεπηδά από τα νερά της. Μικρή παραλία με άμμο και λεπτό βότσαλο. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.
Γιάλια (εμπρός και πίσω): στα εμπρός Γιάλια υπάρχει χαλικάκι, καθώς και χοντρά βότσαλα, ενώ λειτουργεί και εστιατόριο. Στα πίσω Γιάλια έχει αμμουδιά. Θα βρεις ξαπλώστρες και beach bar. Μπορεί κάποιος να πάει από τη μια παραλία στην άλλη, κολυμπώντας.
Βόρη: αμμώδης παραλία με καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν δέντρα που εξασφαλίζουν σκιά. Ξεχωριστή «πινελιά» το ναυάγιο –ένα πλοίο που έχει κολλήσει στους βράχους. Μη οργανωμένη παραλία.
Ζόρκος: μεγάλη παραλία, με πλούσια χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Εξαιρετική παραλία και για όσους αγαπούν το ψάρεμα. Το καλοκαίρι λειτουργεί ταβέρνα.
Νειμποριό: μεγάλη αμμουδιά, που είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Χρειάζεται προσοχή όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι, λόγω ισχυρών υπόγειων ρευμάτων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει ταβέρνα.
Κόρθι: είναι μεγάλη σε έκταση, με καταγάλανα νερά. Τα μελτέμια δυσκολεύουν όσους θέλουν να απολαύσουν το κολύμπι σε ήσυχα νερά, αλλά ο όρμος είναι ιδανικός για surfing.
Παραπόρτι: μεγάλη αμμουδιά, που είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Χρειάζεται προσοχή όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι, λόγω ισχυρών υπόγειων ρευμάτων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει ταβέρνα.
Βιτάλι: από τις καλύτερες παραλίες της Άνδρου. Έχει μεγάλη αμμουδιά, αλλά και βότσαλα. Κρυστάλλινα νερά, ενώ όσοι αναζητούν σκιά θα τη βρουν κάτω από τους βράχους. Υπάρχουν ξαπλώστρες και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί ταβέρνα.
Ατένι: σχηματίζονται δυο παραλίες. Η μικρότερη (αριστερά) είναι πιο δημοφιλής, καθώς προστατεύεται από τους αέρηδες και τα μελτέμια. Η μεγάλη (δεξιά) είναι αμμώδης, με κρυστάλλινα νερά, ιδανική για surfing. Στη μεγάλη υπάρχουν ξαπλώστρες και καντίνα.
Επίσημη Τουριστική Σελίδα: andros.gr

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#landscape #sea #nature #andros

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elda (@elda.0510) στις

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#agora #andros #chora #bynight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris ? (@roussetosd) στις

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"...ξέρω τα κύματα μια μέρα αυτά τα βράχια... θα τα διαλύσουν...θα τα κάνουν όλα σκόνη... θα `ρχεται εκείνο το κορίτσι να ξαπλώνει και θα τραγουδάει τάχα..." ??‍♀️ #sineti #andros #androsisland #andros_secrets #androsgreece #cyclades #feelgreece #cycladesislands #amazingplace #summer #holidays #vacations #summerscene #vacations #beaches #beautiful #beachbeauty #beach #rocks #sea #blue #girl #instagreece #picoftheday #photooftheday #instaphoto #instapic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Axaridi (@maryaxaridi) στις