Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη - Free Sunday
Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη

Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη

Λίγο έξω από το γραφικό χωριό του Ακρωτηρίου, σ’ ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία του νησιού της Σαντορίνης όπου πλήθος τουριστών σταματά για να βγάλει μια φωτογραφία την Καλντέρα σε όλο της το μεγαλείο, πλέον έχει άλλον ένα πολύ καλό λόγο να σταματά: τη νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής που ακούει στο όνομα Xylo, Wood Design Santorini.

Το τολμηρό εγχείρημα του καλλιτέχνη και ιθύνοντος νου του χώρου, Μιχαήλ Αρβανίτη, κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με το μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό του, που υποστηρίζει και αναδεικνύει τις υπέροχες δημιουργίες του. Τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που θα συναντήσει κανείς στη γκαλερί Xylo, δεν είναι απλά αποκυήματα της έμπνευσης, του κόπου και του ταλέντου του καλλιτέχνη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω… Το καθένα από αυτά έχει να σου πει μια ιδιαίτερη ιστορία, να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, ονειρικό, γαλήνιο, εκλεπτυσμένο, γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο, από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων, η ξυλογλυπτική για τον Μιχάλη είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές.

Μπορεί ένας πολυσυλλεκτης και μια σονάτα να αφήνονται στη διάθεση του κάλλους; Μπορεί μια γάτα να αποστρέφει γαλήνια το βλέμμα και να αναπαύεται σε φωτεινές κοιλότητες; Μπορεί η αμέριμνη μνήμη να είναι προμήνυμα της απόδρασης; Ναι, όταν όλα τα παραπάνω έργα βρίσκουν έναν κοινό τόπο, απιθωμένα στον χώρο του Xylo Wood Design Santorini, ως άλλες βραχονησίδες σε διάταξη αφής.

Κόντρα στο ρεύμα του φόβου και της ανασφάλειας που χαρακτηρίζει αυτή την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, καθιστώντας τέτοιου είδους καλλιτεχνικές προσπάθειες ακόμα πιο «ριψοκίνδυνες», η γκαλερί Xylo, Wood Design Santorini ήρθε για να δώσει ένα διαφορετικό μήνυμα. Η τέχνη όχι μόνο ακμάζει μέσα από τις ανθρώπινες δυσκολίες, αλλά αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο και τον ανθρώπινο ψυχισμό. Ιδίως η τέχνη της ξυλογλυπτικής, μια αρχαία τέχνη που η διαχρονικότητά της οφείλεται στο σεβασμό και την αγάπη στο υλικό μέσα από το οποίο εκφράζεται, αποτελεί ένα πάγιο στοίχημα για τον καλλιτέχνη το να… αφήνει την καρδιά να οδηγεί το χέρι, αποκαλύπτοντας τη μορφή του ξύλου και την ψυχή του ανθρώπου.

Η γκαλερί Xylo, Wood Design Santorini είναι καθημερινά ανοιχτή και περιμένει να γοητεύσει τους επισκέπτες της στην επαρχιακή οδό Ακρωτηρίου, στο νησί της Σαντορίνης. Φυσικά, μέχρι να σας δοθεί η ευκαιρία να την απολαύσετε διά ζώσης, μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα και από το επίσης εντυπωσιακό website της: xylo-santorini.com