11 λόγοι που αγαπάμε τον ελληνικό Αύγουστο - Free Sunday
11 λόγοι που αγαπάμε τον ελληνικό Αύγουστο

11 λόγοι που αγαπάμε τον ελληνικό Αύγουστο

  • Για τα τροπικά νερά του Μπάλου

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου αποτελεί το «καμάρι» όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ευρώπης. Στη χερσόνησο Τηγάνι και δυτικά του Ακρωτηρίου της Γραμβούσας, τα εξωτικά διάφανα νερά του, η τεράστια αμμουδιά και η άγρια ομορφιά του που προστατεύεται από Δίκτυο Natura 2000 είναι προορισμός ζωής. Τα νερά είναι ρηχά και η περιοχή φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως το Φαλκόνι της Ελεονώρας (Μαυροπετρίτης) ή τράγους και κορμοράνους που φτιάχνουν τις φωλιές τους στις κοντινές σπηλιές.

  • Για την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα

Γλυφάδα, Δασιά, Έρμονες, Παλαιοκαστρίτσα, Σιδάρι. Ο κατάλογος με τις παραλίες της Κέρκυρας είναι πλούσιος. Από την άλλη, το ιστορικό κέντρο του νησιού, η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας που έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, τα μεγαλόπρεπα κτίριά της με επιρροές από τον νεοκλασικισμό και τον εκλεκτικισμό και τα γαστρονομικά θαύματα (παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο) σε αναγκάζουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο νησί, γιατί για να χορτάσεις την Κέρκυρα θες δυο ζωές.

  • Για τη Χύτρα Κυθήρων

Στη βραχονησίδα Χύτρα, στα Κύθηρα, η μαγεία είναι υπαρκτή γοητεύοντας τους Instagramers και όχι μόνο. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Καψάλι και μπορείτε να κολυμπήσετε μέσα στη σπηλιά που έχει 200 μ. μήκος, 22 μ. ύψος και είναι από τις πιο εντυπωσιακές της Ελλάδας.

  • Για τον το Ναό της Αφαίας στην Αίγινα

Πάνω από τον κάβο της Αγίας Μαρίνας, το ιερό της Αφαίας, από το 500 π.Χ., φημίζεται ως άριστο δείγμα αρχαϊκής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Λένε πως μαζί με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Παρθενώνα σχηματίζουν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο, ορόσημο της ενεργειακής τους δύναμης.

  • Για τη Χώρα και το κάστρο της Αμοργού

Η Χώρα και το κάστρο της Αμοργού, ένα από τα ωραιότερα «μπαλκόνια στο Αιγαίο», μαρτυρούν το βυζαντινό και ενετικό παρελθόν του νησιού και η θέα κόβει την ανάσα. Άγρια και σαγηνευτική η Αμοργός έχει πιστούς επισκέπτες κι ενώ είναι από τους αγαπημένους προορισμούς της άγονης γραμμής, παραμένει ακόμα ανόθευτη.

  • Για το Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο

Picasso, Matisse, Kandinsky, Paul Klee, Chagall, Rodin, Miro… Οι διεθνούς απήχησης εκθέσεις μοντέρνας τέχνης που διοργανώνονται στο Μουσείο Γουλανδρή κάθε καλοκαίρι είναι από μόνες τους λόγος επίσκεψης για πολλούς jet setters. Tην ίδια στιγμή που τα επιβλητικά σπίτια των εφοπλιστών και των καπεταναίων της Χώρας μάς ταξιδεύουν σε ένα αρχοντικό παρελθόν.

  • Για τις αστραφτερές παραλίες της Μήλου

Παλαιοχώρι, Παπάφραγκας, Γέροντας, Φυρή, Πλάκα, Τσιγκράδο, Πλάθιενα. Εντυπωσιακά πετρώματα και βράχοι συνδυάζονται με νερά πρασινογάλαζα και τιρκουάζ. Η ηφαιστειακή γη της Μήλου δημιούργησε ένα νησί που δεν βαριέσαι να φωτογραφίζεις.

  • Για τις φυσικές ομορφιές της Σάμου

Στην άκρη του Αιγαίου, η καταπράσινη Σάμος με πευκοδάση και ελαιώνες, εκτάσεις με εσπεριδοειδή και εύφορους αμπελώνες, διαθέτει πεντακάθαρες θάλασσες, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως το γλυκό σαμιώτικο κρασί.

  • Για τους αναρριχητικούς βράχους της Καλύμνου

Η Κάλυμνος, ανάμεσα στη Λέρο και στην Κω, είναι γνωστή και ως το νησί των Σφουγγαράδων και η Μέκκα της αναρρίχησης. Προσφέρει χιλιάδες διαδρομές για κάθε επίπεδο. Βράχοι ασβεστόλιθου, αμέτρητες απόκρημνες πλαγιές και πέτρινες προεξοχές (όλα αυτά με φόντο τη θέα του Αιγαίου).

  • Για ιππασία στο Αιγαίο της Β. Εύβοιας

Η πολύπαθη Β. Εύβοια αντιστέκεται και δηλώνει παρούσα ως ένας προορισμός για όλους, ειδικά για τις οικογένειες. Στην παραλία της Αγίας Άννας, στη Β. Εύβοια, κάνεις βόλτα πάνω στο κύμα με τα αλογάκια του Rancheros Farm.

11. Για την ανεξερεύνητη Ήπειρο

Πάργα και Σύβοτα. Στην Ήπειρο, δύο από τα πλέον γραφικά χωριά της Ελλάδας, με τις δαντελωτές παραλίες και τους μικρούς ορμίσκους και τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, συναγωνίζονται σε ομορφιά και γοητεία τις Κυκλάδες μαζεύοντας συνεχώς followers.