Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Ειδικό Παιδαγωγό Φώτη Παπαναστασίου - Free Sunday
Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Ειδικό Παιδαγωγό Φώτη Παπαναστασίου

Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Ειδικό Παιδαγωγό Φώτη Παπαναστασίου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του ακαδημαϊκού του προσωπικού, ανακοινώνει τη νέα συνεργασία του με τον Ειδικό Παιδαγωγό κ.Φώτη Παπαναστασίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιστημονικού Συμβούλου στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολλεγίου.

Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει  ως αποστολή την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών και επιστημόνων σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, οι οποίες έχουν ως βασικό γνώμονα τον άνθρωπο και τη γενική συμπεριφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Τα 11 διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, χαρακτηρίζονται από έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο, στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων στην εκπαίδευση και ενθαρρύνουν την έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της Σχολής πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δομών, εκπαιδευτικών φορέων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέρει 58 Bachelors και Masters σε συνεργασία με 5 διακεκριμένα, δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια σε τέσσερα campuses ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κ.Παπαναστασίου σε ημερίδα αφιερωμένη στην Ειδική Αγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στο νέο downtown campus του Κολλεγίου επί της οδού Ακαδημίας 42.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ: https://mitropolitiko.edu.gr/el/special-education-seminar

____________________________________________________________________________________________

 

Φώτης Παπαναστασίου - Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο κ. Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαθησιακές Ευκολίες» Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες των εκδόσεων ΠΕΔΙΟ. Είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Παιδίων Πλεύση» και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας eidikospaidagogos.gr, εκπαιδευτικής ιστοσελίδας με θεματολογία που αφορά την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.

Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός, κτλ και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλητής με θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και τη Σχολική Ψυχολογία. Το 2018 υπήρξε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Συνεδρίου Ειδικής Αγωγής & Ειδικών Θεραπειών.

Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό χώρο έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα workshops, συνέδρια και ημερίδες.