Το απολαυστικό Φίλεμα της Λέλας - Free Sunday
Το απολαυστικό Φίλεμα της Λέλας

Το απολαυστικό Φίλεμα της Λέλας

Πολλά έχουν αλλάξει στα διατροφικά μας ήθη. H κρίση, ο τουρισμός, το internet, αλλά και μια εσωτερική αναζήτηση των Ελλήνων παραγωγών, που ψάχνουν να προσδιορίσουν εκ νέου την εθνική μας ταυτότητα, έχουν αλλάξει τη σπιτική διατροφή και μαγειρική. Έτσι, είδαμε την παράδοση να κλονίζεται, αλλά και να αναγεννάται, και οι παραδοσιακές συνταγές του χωριού και της μαμάς να συσκευάζονται σε ευφάνταστες συσκευασίες, ενεργοποιώντας αναμνήσεις, για να γίνουν τελικά απαραίτητες στην κουζίνα μας.

Το «Φίλεμα της Λέλας» είναι η πρόταση της Σοφίας Δημητρίου και του Γιώργου Τασινόπουλου, από το Κιάτο Κορινθίας, με χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, τσάτνεϊ, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες υψηλής ποιότητας, χωρίς συντηρητικά, χωρίς γλουτένη, από φυσικά, φρέσκα υλικά. Το ζευγάρι ποντάρει στην ποιότητα, παράγοντας με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας προϊόντα με χειροποίητη διαδικασία και χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες, ακολουθώντας πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας με ISO 22000:2005-HACCP, έχοντας κατακτήσει πολλά βραβεία.

Untitled design 5 min

 

Δοκιμάσαμε μαρμελάδες και τσάτνεϊ νόστιμα σε βαθμό εθισμού, με ισορροπημένες γεύσεις και κυρίως… πολυχρηστικά.

Τσάτνεϊ

Τι προκύπτει όταν αγκαλιάζονται τα λαχανικά με τα φρούτα; Η τέλεια γευστική παρέα! Τα τσάτνεϊ είναι ιδιαίτερες σάλτσες, φτιαγμένες από φρούτα και λαχανικά με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Αποτελούν την πιο νόστιμη λύση για να συμπληρώσετε τα γεύματά σας: στην ομελέτα, στα σνακ, στα σάντουιτς, στο κρέας, στα τυριά, στη σαλάτα ή, πολύ απλά, για ντιπάρισμα.

Εκτός από τον κλασικό τρόπο χρήσης που όλοι γνωρίζουμε, σας προτείνουμε την προσθήκη μαρμελάδας/γλυκού σε γκουρμέ πιάτα, όπως ψητό φιλέτο κοτόπουλο με μαρμελάδα σύκο, πράσινη σαλάτα με ηλιόσπορους και μαρμελάδα βανίλια-ούζο, χοιρινό με κομμάτια γλυκού περγαμόντο, cheesecake με μαρμελάδα φρούτα του δάσους, μπαγκέτα ολικής αλέσεως με ανθότυρο και τσάτνεϊ ρόδι-πορτοκάλι, φύλλο σφολιάτας με μαρμελάδα μήλο-σταφίδες-κανέλα και φυσικά οτιδήποτε μπορείτε μόνοι σας να σκεφτείτε…

Τα dressings σε οκτώ διαφορετικές γεύσεις πάνε τον όρο «βαλσάμικο» ένα βήμα παρακάτω.

Οι μαρμελάδες

Untitled design 8 min

 

Οι μαρμελάδες έχουν την τιμητική τους φυσικά. Ξεχωρίζουν οι vegan χωρίς ζάχαρη, ιδανικές για παιδιά. «Οι μαρμελάδες μας φτιάχνονται με παραδοσιακό τρόπο μεν, σε μια μοντέρνα και υγιεινή εκδοχή δε. Αφαιρέσαμε τη ζάχαρη και προσθέσαμε χυμό σταφυλιού, ο οποίος έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ήπια γλυκιά γεύση και επιτρέπει στα φρούτα να αναδείξουν όλο τους το άρωμα και τη γεύση» λέει η Σοφία.

Γλυκά του κουταλιού

Untitled design 6 min

 

Ελληνικό τραπέζι χωρίς επιδόρπιο δεν υφίσταται. Τα γλυκά κουταλιού της Λέλας χωρίς ζάχαρη παρασκευάζονται από 100% φρέσκα φρούτα και χυμό σταφυλιού ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για ένα χειροποίητο επιδόρπιο υψηλής ποιότητας, που ακολουθεί την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα χωρίς να αλλάζει την ποιότητα και τη γεύση!

INFO

https://tofilematislelas.gr

https://www.instagram.com/tofilema_tislelas/

https://www.facebook.com/tofilematislelas/

https://gr.pinterest.com/tofilematislelas/_created/

Untitled design 7 min