Καφεκοπτεία Λουμίδη: 100 χρόνια ιστορίας - Free Sunday
Καφεκοπτεία Λουμίδη: 100 χρόνια ιστορίας

Καφεκοπτεία Λουμίδη: 100 χρόνια ιστορίας

Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όταν Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και της Βόρειας Ελλάδας γνώρισαν πρώτοι τον καφέ μαζί με τους Τούρκους. Το καφενείο στις αρχές του 20ού αιώνα «Η Ωραία Ελλάς», στην οδό Αιόλου, υπήρξε το πολυτελές στέκι των καπετάνιων του ’21, ξένων διπλωματών, περιηγητών, ποιητών και οι πολιτικών. Πολλά από τα κεφάλαια της σύγχρονης Ελλάδας ξεκίνησαν εκεί να γράφονται με ένα φλυτζάνι καφέ για συντροφιά.

Έκαστος στο είδος του

old2 min

Το 1919, ωστόσο, τρία αδέλφια από την Κάρυστο, ο Αντώνης, ο Νίκος και ο Ιάσων Λουμίδης, αφήνουν τη γενέτειρά τους αναζητώντας εργασία στον Πειραιά, χωρίς να γνωρίζουν τότε πως το όνομά τους θα γίνει συνώνυμο με την ιστορία του ελληνικού καφέ. Ύστερα από αρκετές προσωρινές δουλειές, ανοίγουν ένα παντοπωλείο και καταπιάνονται με τη δύσκολη διαδικασία της παρασκευής και του καβουρδίσματος του καφέ, χρησιμοποιώντας τα «πρωτόγονα» μέσα της εποχής. Δέκα χρόνια αργότερα, με εφόδιο την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που απέκτησαν, επενδύουν όλες τις οικονομίες τους στο πρώτο κατάστημα που θα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στην πώληση φρεσκοκομμένου καφέ. Με έδρα την οδό Ρετσίνα, δημιούργησαν σταδιακά το πρώτο δίκτυο κατ’ οίκον διανομών με κάρα, πωλώντας καφέ στις γειτονιές του Πειραιά. Το 1923 εγκαινιάζουν ένα νέο κατάστημα στην οδό Τσαμαδού, επιμένοντας στο σωστό, ομοιόμορφο καβούρδισμα του καφέ, ώστε να αποκτήσει σταθερό χρώμα και να μη χαθεί κανένα από τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.

Το όνομά τους και τα καφεκοπτεία Λουμίδη σύντομα θα καθιερωθούν ως η πιο επώνυμη επιχείρηση στον χώρο και θα ταυτιστούν με την ιστορία του ελληνικού επιχειρείν.

H νέα γενιά

Loumidis Coffee Shops 01 min

Σήμερα, η δεύτερη και η τρίτη γενιά, βασιζόμενες στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την παράδοση της Οικογένειας Λουμίδη διατηρώντας το κανάλι λιανικής 11 καταστημάτων με την επωνυμία «Καφεκοπτεία Λουμίδη», ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο κανάλι χονδρικής και ένα νέο κανάλι ηλεκτρονικών παραγγελιών, το www.kl.gr.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής καφέ, στην οποία εφαρμόζεται ένα πλήρως ανεπτυγμένο, κατάλληλα επικυρωμένο και επαληθευμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας (Σ.Δ.Α.Τ.-F.S.M.S.), βασισμένο στις αρχές του H.A.C.C.P. Το πεδίο εφαρμογής του συστήματος περιλαμβάνει όλα τα στάδια της επεξεργασίας του καφέ: τη φρύξη, την άλεση και τη συσκευασία, λαμβάνοντας έτσι όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα προϊόντα που παράγει, συσκευάζει και διακινεί να είναι ασφαλή. Παράλληλα, λειτουργεί και γραμμή παραγωγής αρωματικών καφέδων. Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.

Ε-shop

Καφεκοπτεία Λουμίδη 100 Χρόνια α min

Την ίδια στιγμή το e-shop, που ξεκίνησε πέρσι τη λειτουργία του, φέρνει τα προϊόντα ουσιαστικά πιο κοντά σε όλους. Σύμφωνα με την οικογένεια: «Η δημιουργία του νέου μας, ψηφιακού καναλιού πώλησης των προϊόντων μας συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής. Η επιθυμία –και ανάγκη πλέον λόγω Covid– των καταναλωτών για εύκολες και γρήγορες αγορές δημιούργησαν τη νέα γενιά καφεκοπτείου για εμάς μέσα από το www.kl.gr. Το μεγάλο πλεονέκτημα του e-shop είναι ότι μπορούμε να καλύψουμε πανελλαδικά τη ζήτηση, 24 ώρες το 24ωρο, και να εξυπηρετήσουμε πελάτες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα».

INFO

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη & Χαλκίδα.

https://www.kafekopteialoumidi.gr