H κυβέρνηση σε σύγχυση - Free Sunday
H κυβέρνηση σε σύγχυση

H κυβέρνηση σε σύγχυση

Η κυβερνητική ηγεσία επιχειρεί τη συσπείρωση της εκλογικής και κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την τεχνητή πόλωση και την προβολή «αγεφύρωτων» ιδεολογικών και πολιτικών αντιθέσεων με τη ΝΔ.

Ύστερα από μία περίοδο μνημονιακού παροξυσμού, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του υπέγραψαν όλα όσα συνήθιζαν να καταγγέλλουν στο πρόσφατο παρελθόν και ακόμη περισσότερα, η τεχνητή πόλωση θεωρείται από το Μαξίμου ασφαλής μέθοδος για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.

Το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις που προβάλλει η κυβέρνηση αφήνουν αδιάφορη την ευρύτερη κοινή γνώμη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν υποστηρίζονται και από γνωστούς εκπροσώπους της κυβερνητικής παράταξης.

Την πιο εύστοχη κριτική στη «μεταρρύθμιση» του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος, ο οποίος επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργού Παιδείας δεν συμβάλλουν στην αριστεία και στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αντίθετες απόψεις που διατύπωσαν δημόσια ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος για τα περί παιδείας, θρησκείας, οικογένειας τα οποία είπε ο πρώτος, ενίσχυσαν την εντύπωση ότι βασικά κυβερνητικά στελέχη διαφωνούν σε ζητήματα μεγάλης σημασίας αλλά ρευστοποιούν τις διαφωνίες τους στο χρηματιστήριο της εξουσίας και της νομής της. Η συγκατοίκηση Βούτση-Καμμένου στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα αναδεικνύει την έλλειψη αρχών και στοιχειώδους συνέπειας. Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε μεγάλο αγώνα για να προστατεύσει, στο μέτρο του δυνατού, μέλος της οικογένειάς του που είχε άμεση εμπλοκή στην πολιτική τρομοκρατία, ενώ ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σαν συγγραφέας βιβλίου για την πολιτική τρομοκρατία στην Ελλάδα, το οποίο είναι γεμάτο παραμύθια, σύμφωνα με την προσωπική παράδοση που έχει δημιουργήσει.

Μέχρι και η τοποθέτηση του πατέρα του υπουργού κ. Παππά στη θέση του προέδρου του ΔΣ του νέου κρατικού συγκοινωνιακού φορέα της Θεσσαλονίκης αμφισβητήθηκε έντονα από βασικό αρθρογράφο της Αυγής, με την πολύ σωστή λογική ότι είναι άλλα τα πολιτικά, κομματικά κριτήρια στη βάση των οποίων προωθήθηκε ο πατέρας του κ. Παππά στην προεδρία του νέου συγκοινωνιακού φορέα και άλλες οι ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού που αναπτύσσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται, υπονομεύεται από τις προφανείς πολιτικές αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και βασικούς εκπροσώπους της.