Ο Τσίπρας πίσω από τη βαρβαρότητα Πολάκη - Free Sunday
Ο Τσίπρας πίσω από τη βαρβαρότητα Πολάκη

Ο Τσίπρας πίσω από τη βαρβαρότητα Πολάκη

Η βάρβαρη επίθεση κατά του Κυμπουρόπουλου κοστίζει ακριβά, από επικοινωνιακή και πολιτική άποψη, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για όσα απαράδεκτα είπε σε βάρος του Κυμπουρόπουλου, αλλά ζήτησε και εξασφάλισε την πλήρη πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού.

Έτσι, το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις και από πρόβλημα Πολάκη γίνεται πρόβλημα Τσίπρα-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας βγήκε, για ακόμη μία φορά, δυναμικά υπέρ του Πολάκη, γιατί ανήκουν στο κλειστό κύκλωμα της εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις ρίζες του στην κομμουνιστική αριστερά και μάλιστα στη «σχολή Τσαουσέσκου», η οποία ήταν από πολλές απόψεις χειρότερη από τη σοβιετική.

Στην πορεία προς την εξουσία εκπαιδεύτηκε στον επιθετικό λαϊκισμό και μετά τις εκλογικές νίκες του 2015 του έδωσε άλλη, πιο επικίνδυνη διάσταση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του κομματικού κράτους.

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν θέλησαν να αξιοποιήσουν το εντυπωσιακό 36% που πήραν στις εκλογές, για να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δημοκρατικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία. Επέμειναν στον απόλυτο έλεγχο από το σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, προωθώντας μία αντίληψη και ορισμένες πρακτικές απόλυτης εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύσκολα διαπιστώνεται η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο φοιτητικό κίνημα, στο συνδικαλισμό, στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση. Ο μηχανισμός κράτησε σε απόσταση ασφαλείας τους ψηφοφόρους του 36% και την ίδια την κοινωνία, για να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μέλη της ΝΔ είναι υπερδεκαπλάσια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απόλυτος έλεγχος και η διεκδίκηση της απόλυτης εξουσίας οδηγούν στην απόλυτη διαφθορά.

Η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου με πλήρη πολιτική κάλυψη από τον κ. Τσίπρα απλά επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό του μηχανισμού εξουσίας που ελέγχει ο Τσίπρας.

Ο τελευταίος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, άλλοτε αγνοώντας το κόστος για την εθνική οικονομία ή το κόστος για τα εθνικά θέματα και άλλοτε τις ευαισθησίες των πολιτών.

Έτσι βγήκε ανοιχτά υπέρ του Πολάκη, θεωρώντας ότι στήνοντας έναν ακόμη πολιτικό καβγά στη Βουλή θα απέφευγε τις αναγκαίες εξηγήσεις και θα αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη.

Οι πολίτες όμως είναι θιγμένοι από τη συμπεριφορά Πολάκη και Τσίπρα, και θυμούνται ότι στο παρελθόν υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων αναδομήθηκαν για πολύ λιγότερα, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται να επιβραβεύει τη βαρβαρότητα του συνεργάτη του.

*Δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα  "Μακεδονία της Κυριακής" στις 27-28 Απριλίου 2019