Και άρθρο στους Financial Times για τους λεγόμενους ολιγάρχες του ελληνικού ποδοσφαίρου - Free Sunday
Και άρθρο στους Financial Times για τους λεγόμενους ολιγάρχες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Και άρθρο στους Financial Times για τους λεγόμενους ολιγάρχες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Διεθνή διάσταση παίρνει η κόντρα μεταξύ της ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Σε ανάρτησή του από το γραφείο του στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times για τη σύγκρουση ανάμεσα στους λεγόμενους ολιγάρχες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Στην πραγματικότητα βέβαια ο ολιγάρχης είναι ένας, αυτός που είχε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία πρώην σοβιετικής χώρας» σχολιάζει ο Γιώργος Κύρτσος. «Ο άλλος μπήκε στον παγκόσμιο στίβο της ναυτιλίας και έκανε εκεί την περιουσία του».

Ανεξάρτητα από την ονοματολογία, οι «ολιγάρχες» του ποδοσφαίρου παρουσιάζουν μια ιδιομορφία, επισημαίνει ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής.

«Ολιγάρχες και παράγοντες στο διεθνές ποδόσφαιρο είναι πολλοί. Συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά φροντίζουν πάντα να υπάρχει ένα στοιχείο συνεννόησης για να ανεβαίνει η αξία του πρωταθλήματος και η αξία των ομάδων τους».

«Η ελληνική ιδιαιτερότητα είναι ότι η κόντρα μεταξύ των ολιγαρχών-παραγόντων του ποδοσφαίρου είναι τόσο άγρια ώστε στο τέλος συνεργάζονται για την απαξίωση της δικής τους επένδυσης» διαπιστώνει ο Γιώργος Κύρτσος.