Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος στο προσφυγικό - Free Sunday
Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος στο προσφυγικό
Οι κάτοικοι των νησιών πρέπει να αποδεχτούν τα κλειστά κέντρα για να αντιμετωπιστεί τελικά το πρόβλημα Eurokinissi

Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος στο προσφυγικό

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι θα φτιάξει ένα σύστημα αυστηρής αξιολόγησης των αιτούντων ασύλο, ένα σύστημα που θα αφήσει την Ένωση ικανοποιημένη μέχρι την επόμενη γερμανική προεδρία, οπότε θα αλλάξουν τελικά οι κανόνες του Δουβλίνου.

Μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας από τους Ευρωπαίους αν δεν πληρείται ο όρος της δημιουργίας κλειστών κέντρων στα νησιά.

Οι κάτοικοι που αντιδρούν θα πρέπει να αποδεχθούν αυτή τη θυσία ώστε να εφαρμοστεί το νέο σύστημα και να απομακρυνθούν τελικά πρόσφυγες και μετανάστες από τα ελληνικά νησιά.

Η πολιτική των κλειστών κέντρων είναι η μόνη πρόταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Αν δεν εφαρμοστεί, η κατάσταση στη Μόρια δεν θα αλλάξει και τα νησιά δεν έχουν ελπίδα, τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος.

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, όμως το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι Ευρωπαίοι μάς έχουν αδειάσει αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος» λέει.