Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να μπει στην ΑΣΟΕΕ, έπρεπε όμως να τραβήξει περίστροφο - Free Sunday
Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να μπει στην ΑΣΟΕΕ, έπρεπε όμως να τραβήξει περίστροφο
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων Eurokinissi

Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να μπει στην ΑΣΟΕΕ, έπρεπε όμως να τραβήξει περίστροφο

Εκεί που έφτασε η κατάσταση, ο αστυνομικός που πήγε στην ΑΣΟΕΕ δεν είχε άλλη λύση από το να τραβήξει το υπηρεσιακό περίστροφο για να γλιτώσει το λιντσάρισμα, λέει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Επισημαίνει όμως ότι το γεγονός πως ο αστυνομικός εισήλθε στο ίδρυμα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος δείχνει έλλειψη κρίσης και ενδεχομένως εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Κύρτσος συντάχθηκε με την άποψη ότι η ελληνική αστυνομία πάσχει σε θέματα εκπαίδευσης.

Από την εμπειρία του στις Βρυξέλλες και άλλες χώρες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει ότι η συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας δεν είναι πάντα η δέουσα.

«Γι’ αυτό έχουμε τεράστιο αριθμό αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, χωρίς να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε» λέει.

Ο εν λόγω αστυνομικός λοιπόν, έκανε μια σειρά λαθών. Το πρώτο είναι ότι έπρεπε να παραλάβει την κοπέλα του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αντί να εισέλθει στο ίδρυμα.

«Εμένα με καλούν να πάω στην ΑΣΟΕΕ ή άλλα ιδρύματα και μελετάω πρώτα την κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής. «Ένας αστυνομικός που πηγαίνει με το υπηρεσιακό κράνος μπροστά σε 30 άτομα για να δει τι θα του κάνουν, με συγχωρείτε αλλά δεν έχει κρίση ο άνθρωπος» λέει.

Και επιρρίπτει, τέλος, ευθύνες στις πρυτανικές αρχές και τους πανεπιστημιακούς για την απαράδεκτη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και άλλα ιδρύματα.