ΕΣΥ: Μιλάνε αυτοί που το διέλυσαν… - Free Sunday
ΕΣΥ: Μιλάνε αυτοί που το διέλυσαν…
Eπί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε το ρεκόρ στην ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία Eurokinissi

ΕΣΥ: Μιλάνε αυτοί που το διέλυσαν…

Η κρίση του κορωνοϊού έχει φέρει στο προσκήνιο δήθεν υποστηρικτές του ΕΣΥ οι οποίοι θεωρούν ότι το αποδυνάμωσε ο «νεοφιλελευθερισμός».

Μέχρι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεροβασίλη καταγγέλλει τον «νεοφιλελευθερισμό» παρά το γεγονός ότι η βασική της οικογενειακή επένδυση είναι ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που αξιοποιεί διαχρονικά τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου του ΕΣΥ στην Άρτα.

Το ΕΣΥ είναι κατά την άποψή μου το μεγάλο θύμα των υποκριτών που δηλώνουν υποστηρικτές του αλλά το νέμονται με διάφορους τρόπους.

Έχω παρακολουθήσει, σαν δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής, την υποβάθμισή του που είναι μία σύνθετη διαδικασία σε βάθος χρόνου.

Πρώτον είχαμε νοσοκομεία του ΕΣΥ σε κάθε πόλη με προεκλογικά και κομματικά κριτήρια.

Δεύτερον, είχαμε μαζικούς διορισμούς στο ΕΣΥ με κομματικά και μικροπολιτικά κριτήρια ενώ είναι φανερό ότι χρειάζεται καλά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τρίτον, έστησαν «μαγαζάκια» στο ΕΣΥ πολλοί από αυτούς που υποτίθεται ότι ήταν οι λειτουργοί του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τέταρτον, ποτέ δεν υπήρξε σοβαρός έλεγχος στις δαπάνες του ΕΣΥ. Πολλοί από αυτούς που κλαίγονται σήμερα πρωταγωνίστησαν στον πολλαπλασιασμό του κόστους του με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε έναν από τους βασικούς παράγοντες χρεοκοπίας του ελληνικού Δημοσίου.

Το ΕΣΥ είναι κοινωνική κατάκτηση και εντελώς αναγκαίο για τους πολίτες. Όχι όμως με τον τρόπο που οργανώθηκε και υποβαθμίστηκε στη βάση μιας ασύδοτης πολιτικής και οικονομικής κερδοσκοπίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε το ρεκόρ στην ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία με ένα ποσοστό της τάξης του 40% του συνόλου.