Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ - Free Sunday
Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης που προβλέπει την μεταβίβαση του 67% της εταιρείας, από το ΤΑΙΠΕΔ στη κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd,.

Η εταιρεία είναι ο πλειοδότης για τον ΟΛΘ, με προσφερόμενο τίμημα 231.926.000 ευρώ.

Η συνολική αξία της συμφωνίας πώλησης ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε πριν λίγες μέρες τα τελευταία έγγραφα που όφειλε να παραδώσει ο επενδυτής, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφόσον τα έγγραφα που κατατέθηκαν από την κοινοπραξία είναι πλήρη, τότε θα μεταβιβαστoύν άμεσα στο Ελεγκτικό, ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος.

Από τη στιγμή που θα δώσει το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό, η υπογραφή του SPA μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ ο φάκελος θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση της συμφωνίας.

Επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΘ και η συμφωνία συνολικά από τη Βουλή, όπως έγινε και στην περίπτωση του ΟΛΠ.

Η εικόνα των μεγεθών του Εξαμήνου

Ανοδο της τάξεως του 77% σε 9,8 εκατ. ευρώ, έναντι 5,54 εκατ. ευρώ, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) το α΄ εξάμηνο, καθώς καταγράφηκε σημαντική αύξηση του μεταφορικού έργου. Ειδικότερα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 32% σε 188.306 κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, έναντι 141.900 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ανοδος της τάξεως του 34% σημειώθηκε επίσης στη διακίνηση γενικού φορτίου (370.479 τόνοι έναντι 276.567 του περσινού πρώτου εξαμήνου), ενώ άνοδο κατά 56% σε 1,88 εκατ. τόνους (από 1,2 εκατ. τόνους) σημείωσε και το χύμα φορτίο.

Ο κύκλος εργασιών του ΟΛΘ ανήλθε σε 28 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 32% σε ετήσια βάση, με το σκέλος της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή, καθώς ο τζίρος του εν λόγω κλάδου ανήλθε σε 16,7 εκατ., αυξημένος κατά 29,3%. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκε σε 15,1 εκατ. ευρώ, από 10,3 εκατ., αυξημένη κατά 46,7%, με το ποσοστό της επί του κύκλου εργασιών να ανέρχεται σε 54%.