Στη Vivartia η Forky - Free Sunday
Στη Vivartia η Forky

Στη Vivartia η Forky

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Forky, που δραστηριοποιείται στην παράδοση μαγειρεμένου φαγητού, προχώρησε ο Όμιλος της Vivartia, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για μία από τις πιο ελπιδοφόρες εταιρείες της startup σκηνής τα τελευταία χρόνια.

«Επιτέλους, είμαστε και επίσημα στη θέση να μοιραστούμε μαζί σας τα καλά νέα. Το Forky ανήκει πλέον στην οικογένεια της Vivartia, τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα!» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του Ομίλου Vivartia, για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του Forky.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα πρώτα του βήματα το Forky είχε το όνομα Cookisto και εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από το σημερινό. Αποτελώντας μία από τις πλέον γνωστές ελληνικές startup, η Cookisto συνέδεε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες με ανθρώπους που αναζητούσαν σπιτικό φαγητό. Από την αρχή της δημιουργίας της υπήρξε μία από τις πιο προβεβλημένες νέες ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις, ακόμη και σε «mainstream» τηλεοπτικά και έντυπα μέσα. Μόλις ξεπέρασε τους 12.000 χρήστες στην Ελλάδα και μετά την πρώτη επένδυση «σποράς» που έλαβε η εταιρεία, ύψους 200.000 ευρώ από τον Λέοντα Γιοχάη, επιχειρηματία «κατά συρροήν» και ιδρυτή - διευθύνοντα σύμβουλο της ZuluTrade, το 2013, η Cookisto επεκτάθηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.